ORBAN IZVOJEVAO JOŠ JEDNU VELIKU POBEDU: Formira se novo PARTNERSTVO a koje Mađari imaju poseban INTERES!
Viktor Orban, Foto: Profimedia

DUGOROČNO REŠENJE ZA TEKUĆU KRIZU

ORBAN IZVOJEVAO JOŠ JEDNU VELIKU POBEDU: Formira se novo PARTNERSTVO a koje Mađari imaju poseban INTERES!

Zemlja se "bori s inflacijom, koja je velikim delom uzrokovana visokim cenama energije"

Objavljeno:

- Dugoročno rešenje za tekuću energetsku krizu je da Evropa nabavlja što više energije iz što više pravaca - izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban, nakon što je u Budimpešti potpisao sporazum o strateškom partnerstvu s gruzijskim kolegom Iraklijem Garibašvilijem.

U zajedničkoj izjavi za novinare, Orban je naveo da će veća ponuda oboriti cene energenata, što je u fundamentalnom interesu Mađarske, jer se zemlja "bori s inflacijom, koja je velikim delom uzrokovana visokim cenama energije", prenosi agencija MTI.

- Formira se novo veliko energetsko partnerstvo za koje Mađari imaju poseban interes - dodao je on, precizirajući da je u planu uspostavljanje novog velikog sistema dalekovoda kojim bi se isporučivala električna energija iz Azerbejdžana u Mađarsku preko Gruzije i Rumunije.

Prema njegovim rečima, taj sistem bi mogao da zameni velike količine prirodnog gasa koji Mađarska trenutno koristi za proizvodnju električne energije.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: EPA-EFE/MAX BRUCKER

- Umesto toga, Mađarska bi sada direktno dobijala struju - rekao je Orban, napominjući da je Garibašvili dao punu podršku ovom projektu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.