LEGENDA O GROBLJU NA KOJEM SU SAHRANJENA DECA UPRAVO JE POSTALA JOŠ JEZIVIJA: Kada je čujete, sledićete se u mestu
Foto: Profimedia

HOROR!

LEGENDA O GROBLJU NA KOJEM SU SAHRANJENA DECA UPRAVO JE POSTALA JOŠ JEZIVIJA: Kada je čujete, sledićete se u mestu

Klaustrofobičnu grobnicu zatim je kupila porodica Valrond

Objavljeno:

Za jednu napuštenu kriptu na karipskom ostrvu Barbados vezuje se vekovima stara sablasna priča o kovčezima koji “plešu”, a ovaj fenomen ni do danas nije obješnjen.

Duboka je 3,6 metara, a široka oko 1,8 i nalazi se na groblju kraj Hristove crkve sagradio je 1724. godine britanski zvaničnik po imenu Džejms Eliot za koga se kaže da je tu počivao sa svojom ženom od kraja 18. veka. Podzemnoj prostoriji, poznatoj kao Čejs Volt, moglo se pristupiti samo stepenicama.

Klaustrofobičnu grobnicu zatim je kupila porodica Valrond. Godine 1807. tu je trebalo da bude sahranjena dama po imenu Tomasina Godard. Međutim, kada je otvorena, kovčezi Eliotovih su nestali. To je pokrenulo glasine o paranormalnim aktivnostima.

Kasnije je u tu sahranjena dvogodišnja devojčica po imenu Meri En. Prostorija je ostala netaknuta četiri godine sve dok njena sestra Dorkas nije morala da bude sahranjena u njoj. Ovaj put, mali kovčeg Meri En pronađen je neobjašnjivo naopako i na suprotnoj strani kripte od one na kojoj je postavljen. Otac devojčica je umro nekoliko meseci kasnije i njegov kovčeg je stavljen pored njihovog. Kada je grobnica ponovo otvorena 1816. da bi se sahranio 11-mesečni Semjuel Bruster Ejms, svi kovčezi unutra bili su pretumbani i u potpunom haosu.

Ser Stejpllton Koton, koji je u to vreme bio guverner Barbadosa, primetio je ovu bizarnu pojavu. Po njegovim instrukcijama tanak sloj peska posut je po podu prostorije da bi se otkrili otisci stopala, u slučaju da je neko provaljivao unutra. Međutim, kovčezi za odrasle bili su toliko teški da je trebalo šest muškaraca da ih pomere, što je isključilo mogućnost provale.

Prirodne katastrofe kao što su zemljotresi i poplave takođe su isključene jer bi onda i drugi kovčezi u drugim grobnicama promenili položaje. U trezoru nisu pronađeni nikakvi tajni prolazi.

Kada je grobnica ponovo otvorena 1820. godine, zvaničnici su otkrili da su se svi sanduci pomerili i da su izgledali kao da su nasilno bačeni. Sva tela su izvučena i sahranjena na drugom mestu.

Postoje čak i glasine da su duhovi Tomasa i devojčice Dorkas proganjali grobnicu posle smrti jer su se njih dvoje ubili. Međutim, neobičan fenomen prijavljen je i pre njihove smrti.

Čejs Volt je danas prazan, ali je otvoren za turiste.

(Espreso/mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.