PREMINUO DOKTOR MILOMIR KOVAČ!
Milomir Kovač, Foto: Printscreen/Facebook

NAJCRNJE VESTI

PREMINUO DOKTOR MILOMIR KOVAČ!

Prema prvim podacima, Kovač je preminuo tokom kupanja u moru, a veruje se da mu je stalo srce

Objavljeno:

Milomir Kovač, doktor veterine srpskog porekla koji je radio u Rusiji, iznenada je preminuo je 24. oktobra u 60. godini.

Prema prvim podacima, Kovač je preminuo tokom kupanja u moru, a veruje se da mu je stalo srce.

sveće, Sveća
foto: Profimedia

Kovač je tokom svoje dugogodišnje uspešne karijere spasao na desetine hiljada konja i ponudio je nekoliko jedinstvenih metoda lečenja i operacija na konjima u Rusiji i svetu. Bio je i autor nekoliko udžbenika i počasni profesor Moskovske državne akademije veterinarske medicine i biotehnologije K.I. Skrjabin.

Od 1995. do 2007. godine radio je kao istraživač i veterinar u dve vodeće nemačke veterinarske klinike za bolesti konja: Tierklinik Hochmoor i Bergische Tierklinik, gde je obavljao dijagnostiku i lečenje konja vodećih jahača nemačkog tima.

U ovim klinikama je nastavio da sprovodi naučna istraživanja, bavio se dijagnostikom i lečenjem kardiovaskularnih, respiratornih, gastrointestinalnih i ortopedskih bolesti konja.

Od 2007. godine je živeo i radio u Moskvi kao glavni lekar i hirurg na veterinarskoj klinici KSK Novi Vek. Kovač je prvi lekar u Rusiji koji je počeo da izvodi abdominalne operacije na gastrointestinalnom traktu konja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.