ŠOJGU RAZGOVARAO I SA BRITANCIMA: Ruski ministar odbrane ne krije ZABRINUTOST?!
Sergej Šojgu, Foto: EPA/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM

UPOZORENJE

ŠOJGU RAZGOVARAO I SA BRITANCIMA: Ruski ministar odbrane ne krije ZABRINUTOST?!

Takvu tvrdnju takođe je izneo u razgovorima sa francuskim i turskim ministrima odbrane Sebastijanom Lekornuom i Hulsijem Akarom ranije danas

Objavljeno: 19:12h

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarao je danas sa svojim britanskim kolegom Benom Volasom o situaciji u Ukrajini, javile su ruske novinske agencije, pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane.

Šojgu je rekao Volasu da je Rusija zabrinuta da bi Kijev mogao da upotrebi "prljavu bombu" u Ukrajini.

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas odbacio je tvrdnje ruskog kolege Sergeja Šojgua da Kijev, uz pomoć Zapada, planira akcije nakon kojih bi došlo do eskalacije sukoba u Ukrajini, saopšteno je danas iz britanskog Ministarstva odbrane.

„Na zahtev ruskog ministarstva odbrane, ministar Ben Volas razgovarao je sa ruskim kolegom Šojguom danas posle podne. Ruski ministar tvrdi da je Ukrajina planirala akcije uz pomoć zapadnih zemalja, među kojima je i Britanija, kojim bi došlo do eskalacije konflikta u Ukrajini. Ministar Volas je odbacio te tvrdnje i upozorio da takve optužbe ne bi trebalo da služe kao izgovor za veću eskalaciju“, navodi se u saopštenju britanskog ministarstva na Tviteru.

Ben Volas
Ben Volasfoto: Profimedia

Dodaje se da je Volas ponovio da Britanija i „šira međunarodna zajednica“ daju podršku Ukrajini, i da je svima želja da dođe do deeskalacije konflikta.

„Na Ukrajini i Rusiji je da traže rešenje, a Britanija je spremna da pomogne“, navodi se u saopštenju.

Takvu tvrdnju takođe je izneo u razgovorima sa francuskim i turskim ministrima odbrane Sebastijanom Lekornuom i Hulsijem Akarom ranije danas, preneo je Rojters.

Podsetimo, francuski ministar odbrane Sebastijan Lekornu potvrdio je da je razgovarao sa Šojguom i dodao da je Francuska ponovo izrazila želju za mirnim rešenjem ukrajinskog sukoba.

Lekornu je u saopštenju, takođe, naveo da mu je Šojgu ukazao na bojazan Rusije da bi Ukrajina mogla da upotrebi "prljavu bombu" u sukobima.

On je dodao da Francuska odbija da bude uvučena u bilo kakav oblik eskalacije ukrajinskog sukoba, posebno u vezi sa nuklearnim opcijama i da Lekornu uskoro planira razgovor sa ukrajinskim ministrom odbrane.

Sergej Šojgu
Sergej Šojgufoto: Profimedia

Prljave bombe su napravljene od konvencionalnih eksplozivnih sredstava, ali je njihovo jezgro obavijeno radioaktivnim materijalom.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.