BAJDEN SE OBRUŠIO NA PUTINA, NIKAD JAČE: Izgovorio reči zbog kojih je nastao MUK SVUDA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

opomena

BAJDEN SE OBRUŠIO NA PUTINA, NIKAD JAČE: Izgovorio reči zbog kojih je nastao MUK SVUDA!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da su ruski napadi uništili više od trećine elektrana u zemlji

Objavljeno:

Američki predsednik reagovao na ruske napade na ukrajinski energetski sektor i rusko proglašenje ratnog stanja u četiri ukrajinske oblasti glosa Bajden: Mislim da je Putin sebe doveo u izuzetno tešku poziciju Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da intenziviranje ruskih napada na civilne mete u Ukrajini predstavlja pokušaj ruskog predsednika Vladimira Putina da primora Ukrajince na predaju, ali da ta taktika neće biti uspešna!

Bajden je reagovao na pojačane ruske napade na ukrajinski energetski sektor kao i na odluku ruskog predsednika Putina da uvede ratno stanje u četiri ukrajinske oblasti, koje je Rusija anektirala nakon referenduma čije rezultate zapadne zemlje ne priznaju.

Nelegalna okupacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da su ruski napadi uništili više od trećine elektrana u zemlji.

- Mislim da je Vladimir Putin sebe doveo u izuzetno tešku poziciju. Izgleda da je njemu još samo ostalo da brutalno zastraši Ukrajince kako bi ih primorao da se predaju. Ali oni to neće učiniti - poručio je Bajden.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

Američki predsednik je najavio i puštanje 15 miliona barela nafte na tržište iz strateških rezervi kako bi se sprečio rast cena i rast inflacije.

- Činim sve što je u mojoj moći da smanjim cene nafte otkad je Putin krenuo u invaziju jer je to izazvalo veliki skok cena i poremećaj na svetskom tržištu. Iz američkog Stejt departmenta saopšteno je da nije iznenađujuće to što je Rusija pribegla "očajničkim taktikama" da bi pokušala da uspostavi kontrolu u okupiranim ukrajinskim regionima. Vedant Patel, zamenik portparola Stejt departmenta, rekao je da je Rusija nepoželjna u tim oblastima i da Ukrajinci odbacuju rusku nelegalnu invaziju i okupaciju ukrajinske teritorije.

Taktika Moskve

- Bez obzira na to šta Kremlj kaže ili uradi, bez obzira na to šta pokušavaju da primene preko dekreta, papira, ili na drugi način - Krim, Donjeck, Herson, Lugansk i Zaporožje su ukrajinske suverene teritorije - naglasio je Patel i optužio Rusiju za vršenje ratnih zločina.

Proglašenjem ratnog stanja, Rusija želi da pojača kontrolu nad četiri anektirane oblasti, koje su postale sastavni deo Ruske Federacije i za koje je Putin rekao da će biti branjene svim raspoloživim sredstvima uključujući i nuklearno oružje.

Akcija Bele kuće

Bez susreta u Indoneziji

Brema izveštajima medija u SAD, Bela kuća preduzima sve moguće korake kako bi se izbegao direktan susret između predsednika Bajdena i njegovog ruskog kolege Putina na samitu G20 koji se narednog meseca održava u Indoneziji. Američki zvaničnici navodno poduzimaju i mere da Bajden izbegne čak i slučajan susret u hodniku ili mogućnost da bude fotografisan s Putinom. Bajden je prošle nedelje za CNN rekao da ne planira da se sastane s Putinom na Baliju, ali da će napraviti izuzetak ako predsednik Rusije bude otvoren za razgovor o oslobađanju američke košarkašice Britni Grajner, koja je u ruskom zatvoru.

Tata Ramzan potvrdio

Sinovi Kadirova na frontu

Čečenski lider Ramzan Kadirov juče je na svom kanalu na Telegramu objavio da su njegova tri maloletna sina posetila front u Ukrajini. Najstariji ima 16 godina, a najmlađi 14. - Ahmat, Eli i Adam došli su blizu neprijateljskih pozicija i pružali vatrenu podršku našim borcima - objavio je Kadirov. On tvrdi da su njegovi sinovi "kontaktirali s čečenskim borcima koji ratuju na ukrajinskoj strani i poručili im da dođu na front i pokažu svoju predanost evropskim vrednostima u borbi".

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.