Protesti se nastavljaju: San Francisko podneo tužbu protiv Trampa!
Foto: Reuters

čuvari demokratije

Protesti se nastavljaju: San Francisko podneo tužbu protiv Trampa!

U SAD oko 300 gradova odbija da primeni zakone o imigraciji. U tim gradovima održani su protesti protiv nedavnog ukaza o privremenom zatvaranju granica za izbeglice i državljane sedam muslimanskih zemalja
Objavljeno:

Grad San Francisko podneo je tužbu protiv američkog predsednika Donalda Trampa zbog njegove odluke da ukine savezno finansiranje gradova poznatih kao "svetilišta" koja štite građane bez dokumenata, smatrajući je "neustavnom".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Trampov ukaz nije samo neustavan, već je antiamerički - izjavio je tužilac San Franciska Denis Herera i dodao da je tužba podneta saveznom sudu jer "svi treba da se tome usprotive".

TRAMP NEĆE PODRŽATI ALBANCE, TO JE LAŽ: Džordž Gvido Lombardi za Espreso o novoj politici SAD

- Mi smo zemlja imigranata i pravna država. Mi zapravo treba da budemo čuvari demokratije, kao što je to u oproštajnom govoru rekao bivši predsednik Barak Obama - rekao je Herera.

Tužba se odnosi na Trampa i njegovu administraciju, jer žele da ukinu savezno finansiranje gradova "svetilišta".

U SAD oko 300 gradova odbija da primeni zakone o imigraciji. U tim gradovima održani su protesti protiv nedavnog ukaza o privremenom zatvaranju granica za izbeglice i državljane sedam muslimanskih zemalja.

foto: Fonet

Trampova administracija je ocenila da ti gradovi služe kao "utočište za kriminalce" dok ti gradovi tvrde da žele da zaštite građane bez dokumenata jer doprinose zajednici.

Herera je rekao da u San Francisku ima oko 30.000 stanovnika sa neregulisanim dokumentima i da je do sada taj grad dobijao više od 1,2 milijardi dolara od saveznih vlasti da bi se pokrili troškovi socijalne pomoći i zdravstvene zaštite.

Bonus video: OVOLIKO LOVE imaju LJUDI U TRAMPOVOM KABINETU!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.