ANINO MONSTRUOZNO UBISTVO JE POTRESLO JAVNOST: A sada se pojavio MOTIV STRAVIČNOG ZLOČINA, ČISTO ZLO ISPLIVALO
Mark i Ana, Foto: Facebook

MOTIV UBISTVA

ANINO MONSTRUOZNO UBISTVO JE POTRESLO JAVNOST: A sada se pojavio MOTIV STRAVIČNOG ZLOČINA, ČISTO ZLO ISPLIVALO

Obdukcija je utvrdila da je Rid umrla od gušenja i da je imala male posekotine i prelome

Objavljeno: 21:38h

Švajcarski sud, osudio je u oktobru prošle godine Nemca Marka Šalca na 18 godina zatvora, zbog ubistva njegove devojke Ane Rid u aprilu 2019. godine. On je u međuvremenu uložio žalbu i slučaj je ponovo dospeo na sud.

Tokom suđenja, Nemac je priznao da je koristio Aninu kreditnu karticu za šoping, a zatim je rekao da voli lepe stvari. On je zatim poroti rekao da je Anu sreo na Tajlandu u februaru 2019. godine i da je ona potrošila 50.000 funti na njega plaćajući hotele, restorane i odeću za vreme njihove veze.

Bila je na Dalekom istoku nakon što joj je otac Klajv poklonio kartu za obilazak sveta kao poklon za 21. rođendan, a takođe je nasledila 250.000 evra od svoje majke koja je umrla u nesreći 2016. godine.

Mark je ranije na suđenju tvrdio da je Ana umrla kada joj je omotao peškir oko grla tokom njihovog seksualnog odnosa u kupatilu luksuznog hotela u aprilu 2019. godine.

Međutim, sudija Mauro Ermani ga je osudio na 18 godina zatvora i ocenio da je "lažljivac i opasan čovek".

Njegov pravni tim je odmah najavio da će uložiti žalbu, a slučaj danas ponovo dospao na sud.

Ana Rid
foto: Printscreen/facebook

Sud je čuo da se Ana svađala sa Šaclom one noći kada je umrla jer je pretila da će ga ostaviti nakon što su je drugi upozorili da je on iskorišćava.

Rekao joj je da je on direktor jedne kompanije, ali je umesto toga ostao bez posla i nije plaćao izdržavanje svojoj deci, zbog čega duguje ogroman novac.

- Ubio je Anu jer je znao da mu je potreban novac, njen novac, ako želi da nastavi da živi visokim životom, da ide u šopinge i boravi u luskuznim hotelima. Kvalitet njegovog života se naglo poboljšao nakon što je upoznao Anu. Uvidom u stanje njenog računa videli smo da je za jedan dan potrošila 10.000 evra samo na njegovu garderobu - rekla je tužiteljka.

Ona je zatim dodala da je Nemac hladnokrvno ubio Anu, uzeo njenu karticu, potrošio novac, a zatim se vratio i rekao da je to bila nesreća.

- Do danas nijednom od njega nismo čuli nijednu reč izvinjenja - rekla je tužiteljka.

Pet meseci nakon Anine smrti, njena kreditna kartica pronađena je sakrivena u liftu hotela.

Istražitelji su sumnjali da je karticu ukrao Šalc, koji je tvrdio da ju je tamo sakrio iz šale, piše Daily Mail.

- Kreditna kartica je bila tako pažljivo sakrivena i očigledno je nameravao da je kasnije uzme. Tvrdnja da je umrla tokom seks igre nikada nikog nije ubedila. Verujemo da je umrla iz finansijske koristi - rekao je tužilac ranije.

Podsetimo, Ana Rid (22) je u aprilu 2019. godine pronađena u kupatilu u svojoj sobi u hotelu La Palma au Lac u Lokarnu u Švajcarskoj. Hitnu pomoć pozvao je njen dečko Mark Šalc. Obdukcija je utvrdila da je Rid umrla od gušenja i da je imala male posekotine i prelome.

(Espreso / telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.