NAJNOVIJA VEST VEZANA ZA SEVERNI TOK: Ovo se dogodilo DANAS!
Ilustracija, Foto: Profimedia

IZNENADA

NAJNOVIJA VEST VEZANA ZA SEVERNI TOK: Ovo se dogodilo DANAS!

Smanjene isporuke gasa iz Rusije, koje su nekada podmirivale 40 posto potreba Evrope, ostavile su Evropsku uniju da se bori s nalaženjem zajedničkog odgovora na rastuće cene koje su produbile krizu troškova života domaćinstava i preduzeća

Objavljeno:

Protok male količine gasa iznenada je registrovan danas u ruskom gasovodu Severni tok 1, nekoliko nedelja nakon što je taj cevovod u Baltičkom moru oštećen u eksplozijama, za koje istražni timovi kažu da su izazvane sabotažama, javlja Rojters pozivajući se na podatke s veb sajta operatera.

Protok gasa je jutros između 7:00 i 8:00 časova po srednjoevropskom vremenu iznosio 102 kilovat-časa na sat (kWh/h) u odnosu na nula kWh ranije, da bi se sat vremena kasnije povećao na 119 kWh/h, pokazali su podaci.

Operater „Severnog toka“ nije odgovorio na zahtev Rojtersa za komentarom tako da za sada nije dostupno bilo kakvo objašnjenje.

Severni tok 2
foto: Profimedia

Smanjene isporuke gasa iz Rusije, koje su nekada podmirivale 40 posto potreba Evrope, ostavile su Evropsku uniju da se bori s nalaženjem zajedničkog odgovora na rastuće cene koje su produbile krizu troškova života domaćinstava i preduzeća.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.