Čeh osnovao pokret - Hoće Češku da pretvori u Srbiju!  (FOTO)
Foto: Facebook, Martin Konvička

Veliki car

Čeh osnovao pokret - Hoće Češku da pretvori u Srbiju! (FOTO)

O osnivanju novog političkog pokreta nazvanog "7. republika" Konvička je Čehe obavestio video porukom na društvenim mrežama i pozdravom iz Mokre Gore u Srbiji koja je njegov novi uzor i inspiracija
Objavljeno: 14:17h

Češki antimuslimanski ekstremista, lider ranijih inicijativa protiv izbeglica i islama Martin Konvička osnovao je novi politički pokret.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Taj pokret je osnovao sa ciljem da Češku pretvori u Srbiju - da Česi žive dobro i bezbedno kao Srbi i da izađu iz Evropske unije i NATO.

O osnivanju novog političkog pokreta nazvanog "7. republika" Konvička je Čehe obavestio video porukom na društvenim mrežama i pozdravom iz Mokre Gore u Srbiji koja je njegov novi uzor i inspiracija.

"Pozdravljamo vas iz Srbije, ponosne i bezbedne zemlje koja nije ni u EU ni u NATO, a koja je istorijski bila, a i sada ponovo jeste, bedem hrišćanske Evrope protiv ekspanzije islama. Kako EU prestaje da beleži uspeh, vidi se da je Srbija uspešna i da joj ide dobro. Tako bi nekako hteli, naravno bolje, da bude i u našoj zemlji", kazao je Konvička u video saopštenju o novom političkom pokretu.

Konvička, inače profesor na univerzitetu, stručnjak za bube, želi da promeni Češku po uzoru na Srbiju i nekadašnju 1. republiku, period od sticanja nezavisnosti Čehoslovačke 1918. do sporazuma velikih sila u Minhenu 1938. kada je dat blagoslov Hitlerovoj Nemačkoj za aneksiju Sudeta i rasparčavanje Čehoslovačke u nadi da će to zadovoljiti Hitlerov apetit i da će se žrtvovanjem Čeha i Slovaka izbeći Drugi svetski rat u Evropi. "Nema svrhe popravljati nešto što je toliko pokvareno. Treba zemlju izgraditi iz temelja", kazao je Konvička.

BONUS VIDEO:

TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.