UKRAJINA TVRDI DA SU NA NEKIM TELIMA VIDLJIVI TRAGOVI MUČENJA: Dve masovne GROBNICE pronađene u Limanu?
Ilustracija, Foto: Profimedia

pronađene masovne grobnice?

UKRAJINA TVRDI DA SU NA NEKIM TELIMA VIDLJIVI TRAGOVI MUČENJA: Dve masovne GROBNICE pronađene u Limanu?

Stojeći pored masovne grobnice u Limanu, šef civilne i vojne administracije u Lugansku kaže da na telima postoje vidljivi tragovi mučenja

Objavljeno:

Dve zasebne masovne grobnice navodno su pronađene u ukrajinskom gradu Liman, koji je do nedavno bio pod kontrolom Rusije. Na telima 78 navodnih žrtava, saopšteno je, "pronađeni su tragovi mučenja".

U grobnicama su, kako prenose mediji, pronađeni osakaćeni delovi tela, leševa sa ranama od gelera, smrskane lobanje i rebra, kao i tela sa dubokim posekotinama.

U grobnicama navodno ima i mlađih osoba, a kako prenosi Independent, u jednoj od njih sahranjena je i jednogodišnja devojčica sa svojim roditeljima.

Među leševima koji su smešteni u crne kese nalaze se i ukrajinski vojnici, a navodno su "neki od njih pronađeni sa lisicama na rukama i povezom na očima".

Ukrajinske vlasti su saopštile da očekuju da će pronaći oko 200 tela u ovim grobnicama. Ranije su samo u blizini Harkova navodno pronađena 534 tela.

Glavni istražitelj u ovom regionu Sergej Bolnivov, tvrdi da su mesta za mučenje pronađena u skoro svim gradovima u Ukrajini, mada nije ponudio dokaze koji bi potvrdili njegove navode.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Stojeći pored masovne grobnice u Limanu, šef civilne i vojne administracije u Lugansku kaže da na telima postoje vidljivi tragovi mučenja.

- Svi slučajevi će biti detaljno ispitani, pre nego što utvrdimo tačan uzrok smrti - rekao je on.

On je zatim naveo da zna za mesta na koja su ljudi odvođeni i zlostavljani.

- Na tim mestima ćemo pronaći dokaze koje ćemo kasnije dostaviti Tužilaštvu. Želimo da osiguramo da će sve biti urađeno kako treba - kaže on.

Podsetimo, oslobađanje Limana, koje se dogodilo nedugo nakon što je Putin proglasio aneksiju četiri ukrajinske oblasti, predstavlja stratešku, ali i simboličnu pobedu Ukrajine i veliki udarac za Vladimira Putina.

Moskva se još uvek nije oglasila ovim povodom, a ovo nije prvi put da Ukrajina tvrdi da je pronašla masovne grobnice nakon povlačenja ruskih snaga.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.