PRESTANITE DA IZAZIVATE TREĆI SVETSKI RAT: Tramp oštro upozorio senatore!
Foto: Reuters / Yuri Gripas

prepiska na mrežama

PRESTANITE DA IZAZIVATE TREĆI SVETSKI RAT: Tramp oštro upozorio senatore!

Američki republikanski senatori Džon Mekejn i Lindzi Grejem izrazili su ranije bojazan da bi uredba predsednika Trampa o obustavi ulazaka izbeglica i drugih državljana iz sedam pretežno muslimanskih zemalja mogla više da doprinese regrutovanju terorista
Objavljeno:

Predsednik SAD Donald Tramp napisao je na Tviteru da je saopštenje republikanskih senatora Džona Mekejna i Lindzi Grejem pogrešno.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako kaže, njih dvojica su "tužno slabi" na imigracije.

Milion ljudi potpisalo da Tramp ne večera sa kraljicom!

- Senatori bi trebalo da usmere svoju energiju na Islamsku državu, ilegalnu imigraciju i bezbednost granica, umesto što stalno gledaju da započnu treći svetski rat - napisao je Tramp.

Američki republikanski senatori Džon Mekejn i Lindzi Grejem izrazili su ranije bojazan da bi uredba predsednika Trampa o obustavi ulazaka izbeglica i drugih državljana iz sedam pretežno muslimanskih zemalja mogla više da doprinese regrutovanju terorista, nego unapređenju bezbednosti SAD.

- Strahujemo da će ta izvršna uredba postati naša samonaneta rana u borbi protiv terorizma - saopštili su senatori, dodavši da SAD ne bi trebalo da zabranjuju vlasnicima zelenih karti "povratak u zemlju koji nazivaju domom".

Mekejn, iz Arizone, i Grejem, iz Južne Karoline, ističu da Trampova izvršna uredba šalje signal, nameran ili nenameran, da Amerika ne želi da muslimani dolaze u tu zemlju. - Zato se i bojimo da bi ova izvršna uredba mogla da više pomogne regrutovanju terorista nego što će unaprediti našu bezbednost - zaključili su republikanski senatori.

Mekejn je takođe, komentarišući spekulacije da Tramp razmatra ukidanje sankcija Rusiji, kazao da se nada da će predsednička administracija odbaciti ovakav "nesmotreni kurs".

- Ukoliko on to ne učini, ja ću sa mojim kolegama raditi na tome da sankcije Rusiji pretvorimo u zakon - naveo je u saopštenju Mekejn, prenosi Rojters. Mekejn je učestvovao u trci za predsednika SAD 2008. godine kada ga je porazio Barak Obama.

Bonus video: TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.