ORBAN PROGOVORIO O RAZGOVORU SA PUTINOM: Otkrio šta mu je ruski lider rekao pre početka rata u Ukrajini!
Putin i Orban, Foto: Profimedia

au

ORBAN PROGOVORIO O RAZGOVORU SA PUTINOM: Otkrio šta mu je ruski lider rekao pre početka rata u Ukrajini!

Orban smatra da bi bivša nemačka kancelarka Angela Merkel uspela da spreči sukob u Ukrajini

Objavljeno:

Uoči početka specijalne vojne operacije, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da namerava da spreči ulazak Ukrajine u NATO, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban za list Berliner cajtung.

- Bio sam u Moskvi 5. februara i Putin mi je rekao da će učiniti sve da Ukrajina nikada ne uđe u NATO - rekao je premijer Mađarske.

Pored toga, Orban smatra da bi bivša nemačka kancelarka Angela Merkel uspela da spreči sukob u Ukrajini. Po njegovim rečima, ona se ranije pokazala kao jak lider, kada je 2014. godine uspela da spreči rasplamsavanje ozbiljnog sukoba.

1 / 7 Foto: Printscreen/Twitter

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

(Espreso / Berliner cajtun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.