PRORUSKI HAKERI OBORILI SAJTOVE AMERIČKIH AERODROMA!
Aerodrom, Foto: ap

napad

PRORUSKI HAKERI OBORILI SAJTOVE AMERIČKIH AERODROMA!

Nisu prijavljeni nikakvi stvarni prekidi leta zbog napada, ali su oborene veb stranice verovatno predstavljale neprijatnost za ljude koji traže informacije o letovima ili usluge rezervacije

Objavljeno: 10:48h

Hakeri koji govore ruski su u ponedeljak navodno poremetili veb-sajtove više američkih aerodroma napadima uskraćivanja usluge (DDoS), izveštava CNN.

Nisu prijavljeni nikakvi stvarni prekidi leta zbog napada, ali su oborene veb stranice verovatno predstavljale neprijatnost za ljude koji traže informacije o letovima ili usluge rezervacije.

DDoS napadi funkcionišu tako što preplavljuju ciljani server, uslugu ili mrežu poplavom internet saobraćaja i tako obaraju veb sajtove ili ih čine veoma sporim za legitiman saobraćaj.

Pogođeni aerodromi uključuju Međunarodni aerodrom O'Hare u Čikagu, Međunarodni aerodrom Hartsfild-Džekson u Atlanti i aerodrom LaGvardija u Njujorku, navode CNN i ABC.

aerodrom
foto: Profimedia

Killnet, proruska hakerska grupa, objavila je u ponedeljak ujutru listu glavnih veb-sajtova američkih aerodroma na svom Telegram nalogu, rekavši svojim 91.000 pretplatnika da je "Lista tu za sve!".

"Pozivamo sve da DDoS-uju civilnu mrežnu infrastrukturu Sjedinjenih Američkih Država!" grupa je dodala, navodeći aerodrome, bolnice i zdravstvene sisteme, centre za praćenje vremena i metro sisteme kao mete, piše Axios.

Killnet je prošle nedelje takođe preuzeo odgovornost za obaranje više veb sajtova vlada širom SAD, piše CNN.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.