EVO KOGA JE PUTIN OKRIVIO ZA EKSPLOZIJU NA KRIMSKOM MOSTU
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

oglasio se

EVO KOGA JE PUTIN OKRIVIO ZA EKSPLOZIJU NA KRIMSKOM MOSTU

On je dodao da su izvršioci i naručioci podrivanja Krimskog mosta specijalne službe Ukrajine

Objavljeno: 20:00h

Ruski predsednik Vladimir Putin je eksploziju na Krimskom mostu nazvao terorističkim napadom čiji je cilj uništenje infrastrukture Rusije.

- Nema sumnje. Ovo je teroristički napad čiji je cilj uništenje kritično važne civilne infrastrukture Rusije - naglasio je Putin.

On je dodao da su izvršioci i naručioci podrivanja Krimskog mosta specijalne službe Ukrajine.

Krimski most
foto: Printscreen/Twitter

- Autori, izvršioci i naručioci podrivanja Krimskog mosta su specijalne službe Ukrajine, reč je o terorističkom aktu - rekao je Putin.

Predsednik Rusije je to saopštio na sastanku sa šefom Istražnog komiteta Aleksandrom Bastrikinom.

- Poštovani Vladimire Vladimiroviču, vrlo brzo je na lice mesta stigao naš istražni tim Glavnog istražnog odeljenja, veštaci, forenzičari. Uz učešće stručnjaka za eksplozive, forenzičari su detaljno pregledali lice mesta, doneli preliminarne, utemeljene zaključke. Pokrenuli smo predmet po drugom delu člana 205 "Terorizam", a to potvrđuju i podaci iz početne faze istrage. Saslušani su mnogi svedoci i očevici, pokrenute su i u velikoj meri završene posebne stručne studije - to su eksplozivna, genetska, forenzička ispitivanja. FSB-u i Ministarstvu unutrašnjih poslova Rusije data su odgovarajuća uputstva za sprovođenje operativno-istražnih radnji - rekao je Bastrikin, navodi se na sajtu Kremlja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.