Hitno se oglasila nemačka policija
Nemačka policija, Foto: Printscreen/Youtube/DW Documentary

saopštenje

Hitno se oglasila nemačka policija

Ministar saobraćaja Folker Vising potvrdio je na vanrednoj konferenciji za novinare u subotu da je reč o sabotaži i da je kabal potreban za železnički saobraćaj namerno presečen na dva mesta

Objavljeno:

Nemačka policija saopštila je danas da ne isključuje političke motive u sabotaži komunikacionih kablova na železničkoj mreži, ali da nema znakova terorizma ili umešanosti strane države.

Portparol berlinske policije saopštio je da je u toku istraga sabotaže radio-komunikacijskih kablova u Berlinu i mestu Herne u Severnoj-Rajni Vestfaliji, zbog koje je u subotu na oko tri sata u potpunosti bio obustavljen železnički saobraćaj na severu Nemačke.

Nemačka policija
foto: Profimedia

Nemacka savezna policija predala je slucaj kriminalističkoj policiji Berlina i Severnoe-Rajne Vestfalije, navodi Rojters.

Ovo nije prvi napad na komunikacioni sistem državnog železničkog operatera "Dojče ban", ali je najveći u posljednjih nekoliko godina.

Ministar saobraćaja Folker Vising potvrdio je na vanrednoj konferenciji za novinare u subotu da je reč o sabotaži i da je kabal potreban zaželeznički saobraćaj namerno presečen na dva mesta.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.