TRAMPOV ULTIMATUM: Dao Pentagonu 30 dana da ispuni njegovo naređenje!
Foto: Reuters

HEIL TRUMP

TRAMPOV ULTIMATUM: Dao Pentagonu 30 dana da ispuni njegovo naređenje!

Tramp će tražiti od zajedničkog komiteta načelnika generalštaba da mu obezbede plan u narednih 30 dana o tome kako poraziti Islamsku državu.
Objavljeno: 14:06h

Američki predsednik Donald Tramp u subotu je potpisao izvršnu uredbu, kojom traži vojni plan za pobedu u borbi protiv takozvane Islamske države.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Rojters navodi da primerak uredbe nije još dostupan i da se njeno zvanično objavljivanje tek očekuje, ali ocenjuje da će zbog ove uredbe Pentagon verovatno morati da agresivnije koristi svoje naoružanje i američke trupe.

foto: Reuters

Američki zvaničnici, koji nisu želeli da budu imenovani, sumnjaju da će vojska te zemlje zastupati fundamentalnu promenu ključne strategije, skrojene za vreme administracije bivšeg predsednika SAD Baraka Obame - oslanjanje na lokalne snage koja treba da urade većinu borbenih dejstava i, pri tome, ginu u Siriji i Iraku.

- Biće veoma uspešna - ocenio je Tramp dok je potpisivao uredbu u Ovalnoj sobi u Beloj kući.

Na brifingu za novinare u subotu, visoki zvaničnik Trampove administracije najavio je prethodno da će Tramp uskoro potpisati izvršnu uredbu u kojoj će tražiti od zajedničkog komiteta načelnika generalštaba da mu obezbede plan u narednih 30 dana o tome kako poraziti Islamsku državu.

foto: Reuters

Američki vojni zvaničnici već duže vreme priznaju da bi SAD brže pobedile Islamsku državu koristeći sopstvene snage, umesto lokalnih boraca, na bojnom polju.

foto: Profimedia

Međutim, mnogi od njih tvrde, pobeda bi usledila na račun gubitka više života američkih građana i na kraju bi malo bilo učinjeno za stvaranje trajnog rešenja sukoba, podstaknutih žestokim etničkim, verskim i političkim podelama u zemljama u kojima je snažno antiameričko osećanje.

BONUS VIDEO: Voz se PUNOM BRZINOM ZAKUCAO u kamion i RAZNEO GA

Stručnjaci navode da bi Pentagon i dalje mogao da traži dodatne snage, pored skoro 6.000 američkih vojnika raspoređenih u Iraku i Siriji danas, da pomognu američkoj vojsci da napreduje i učini više u borbama.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.