SAD postaje svetski policajac, čiji je VAZAL Velika Britanija! (FOTO)
Foto: Reuter/Kevin Lamarque

oštra kritika

SAD postaje svetski policajac, čiji je VAZAL Velika Britanija! (FOTO)

Ono što se dešava danas i prva Trampova saopštenja i izbori su ekstremno ozbiljni i zabrinjavajući. Pod Trampom SAD bi mogle da destabilizuju stvari koje su građane decenijama
Objavljeno: 14:01h

Kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron smatra da će Velika Britanija postati američki vazal posle posete britanske premijerke Vašingtonu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je istakao da London, posle perioda u kojem je imao status izjednačenosti s Evropskom unijom, sada ulazi u vazalski aranžman sa SAD.

- Britanija je živela u ekvilibrijumu sa Evropom, a sada postaje vazalska država, što znači da će biti mlađi partner SAD - rekao je Makron.

Tereza Mej poručila Trampu: Čuvaj se Putina!

foto: AP/Christophe Ena

Bivši ministar u vladi nekadašnjeg premijera Manuela Valsa, takođe predsedničkog kandidata, ističe da su prvi potezi Donalda Trampa veoma zabrinjavajući. - Ono što se dešava danas i prva Trampova saopštenja i izbori su ekstremno ozbiljni i zabrinjavajući. Pod Trampom SAD bi mogle da destabilizuju stvari koje su građane decenijama - istakao je Makron. Francuz je ranije bio siguran da će ekscentrični milijarder ostati blizak Evropskoj uniji, ali je sada promenio uverenja. - Ovo znači da SAD neće biti u mogućnosti da koorganizuju globalizaciju i da budu svetski policajac uz Evropsku uniju. Nepredvidivim izborima Tramp više ne garantuje sigurnost Evropi - rekao je Makron.

BONUS VIDEO: TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

(Espreso.co.rs/b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.