ZVER VUKLA DEČAKA (5) ČAK 40 METARA: Onda je majka uskočila u KRVAVU BORBU za život!
Zabrinuta majka, Foto: Daily Mail printscreen

bio mu je plen

ZVER VUKLA DEČAKA (5) ČAK 40 METARA: Onda je majka uskočila u KRVAVU BORBU za život!

Majka je istrčala iz kuće i počela da udara i gura zver golim rukama

Objavljeno:

Žena iz Kalifornije spasila je život svog 5-godišnjeg sina nakon što se borila sa risom golim rukama.

Prema Odeljenju za ribe i divlje životinje u Kaliforniji, dečak se igrao pored drveta u blizini svog doma u Kalabasasu kada ga je napao ris težak 30 kilograma.

Portparol Odeljenja Patrik Foj rekao je da je ris dečaka „vukao oko 40 metara“ pre nego je dečakova majka dotrčala u pomoć.

– Istrčala je iz kuće i počela da udara i gura risa golim rukama i nekako je uspela da ga skloni sa svog sina – dodao je Foy.

– Pravi heroj ove priče je majka koja je spasila život svom sinu – rekao je.

Majka je čula vrištanje

1 / 2 Foto: Printscreen/Youtube/Pozitivan Dan

Dečakova majka primetila je napad kada je čula vrištanje svog sina. Dečak je zadobio teže povrede glave i torza i hitno je prevezen u bolnicu.

Uskoro je na mesto nesreće stigla policija i Odeljenje za divlje životinje i primijetili su „agresivnog“ risa na kraju imanja.

Policajac je tada upucao risa, a kasnije je utvrđeno, uzimanjem DNK s njegovih šapa da je to zaista bio „agresivni ris koji je napao dečaka, a kojeg je policajac usmrtio u cilju zašite javnosti.“

Uzorci sa šapa usmrćenog risa otkrili su tragove ljudskog DNK i tkiva koje je odgovaralo dečaku. Zaključeno je da je tačno taj usmrćeni ris bio krivac za napad na dečaka.

Nakon što je ris ubijen pojavila su se dva druga risa, od kojih je jedan imao i ogrlicu za praćenje. Policajci su upotrebili sredstvo za uspavljivanje te su kasnije risove pustili u divljinu nakon što su potvrdili da nisu učestvovali u napadu na dečaka.

Veličina preminulog risa ukazala je da je bila reč o mladunčetu mlađem od godinu dana. Stručnjaci smatraju da je možda napao dečaka jer je dečak bio mali, a ris je učio kako da lovi plen.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.