Rusi su načisto prolupali: Prve batine u porodici nisu krivično delo!
Foto: Shutterstock

legalizovano nasilje

Rusi su načisto prolupali: Prve batine u porodici nisu krivično delo!

Sveruski centar za ispitivanje javnog mnjenja objavio je rezultate istraživanja prema kojima petina stanovništva (19 odsto) dozvoljava mogućnost primene fizičke sile u porodici
Objavljeno: 12:07h

Ruska Duma usvojila je danas zakon po kojem se za nasilje u porodici ne predviđa krivična odgovornost ako je naneseno prvi put. Zakon je podržalo 380 od 450 poslanika, a protiv je bilo samo tri.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Za nasilje u porodici sada je predviđena samo prekršajna odgovornost u slučaju da je nasilje izvršeno prvi put. U slučaju ponovnog nasilja zakon predviđa krivičnu odgovornost.

Kremlj: Putin i Tramp će razgovarati u subotu!

Tokom prvog čitanja, Duma je odbacila amandman poslanika Komunističke partije koji su predlagali da krivična odgovornost ostane u zakonu za lake povrede nanesene deci, trudnicama i bespomoćnim osobama.

Predsednik Dume Vjačeslav Volodin ranije je podržao zakon o dekriminalizaciji lakših povreda u porodici, objasnivši da rezultati socioloških istraživanja pokazuju da većina građana to podržava.

- Kada govorimo o porodici, treba da učinimo sve da je ojačamo. Važno je da se ne mešamo - kazao je on.

Sveruski centar za ispitivanje javnog mnjenja objavio je rezultate istraživanja prema kojima petina stanovništva (19 odsto) dozvoljava mogućnost primene fizičke sile u porodici. Više od polovine anketiranih (59 odsto) odobrilo je ideju dekriminalizacije nasilja u porodici za one koji su ga izvršili prvi put. Protiv takve mere izjasnilo se 33 odsto ispitanika.

Bonus video: TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.