Tereza Mej poručila Trampu: Čuvaj se Putina!
Foto: Reuter

premijerka britanije u poseti sad

Tereza Mej poručila Trampu: Čuvaj se Putina!

“Kada govorimo o Rusiji, mudro je ponekad se okrenuti primeru predsednika Ronalda Regana, koji je dok je pregovarao sa Gorbačovim govorio ‘veruj, ali proveri’. Tako je i sa Putinom, angažujte se, ali čuvajte se“, rekla je ona
Objavljeno:

Britanska premijerka Tereza Mej prvi je strani lider koji je stigao u zvaničnu posetu novom američkom predsedniku Donaldu Trampu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Šalom da se "suprotnosti privlače", premijerka je pozvala je Donalda Trampa da obnove "posebne odnose" Velike Britanije i Sjedinjenih Država i zajednički vode novi svet.

Ona je međutim, upozorila i Trampa da se “čuva“ Vladimira Putina, prenosi “Indipendent“. "Pred nama - našim zemljama zajedno - odgovornost je da vodimo. Jer ako drugi napreduju dok se mi povlačimo, to je loše za Ameriku, za Britaniju i za svet", rekla je Mej obraćajući se skupu Republikanske stranke u Filadelfiji. Dve zemlje imaju dugu tradiciju da rame uz rame brane zajedničke vrednosti i podržavaju institucije kao što su UN i NATO, rekla je Mej, kako prenosi agencija dpa.

foto: Reuters

Poput Trampa je ocenila da neke od tih institucija "treba reformisati" da bi bile "relevantne". Među novim izazovima s kojima se treba suočiti su rast azijskih gospodarstava koja bi mogla "zaseniti Zapad", pretnja islamskog terorizma i jačanje Rusije. “Kada govorimo o Rusiji, mudro je ponekad se okrenuti primeru predsednika Ronalda Regana, koji je dok je pregovarao sa Gorbačovim govorio ‘veruj, ali proveri’. Tako je i sa Putinom, angažujte se, ali čuvajte se“, rekla je ona. Mej je navela da suočavanje sa novima izazovima ne znači povratak na neuspešne politike prošlosti jer prošla su vremena kada su Britanija i Amerika intervenirale u suverenim državama u pokušaju da svet preoblikuju na vlastitu sliku i priliku. "Ali mi ne možemo se bi da priuštimo da mirno stojimo po strani", rekla je.

BONUS VIDEO:

TAJNA KGB BORILAČKA VEŠTINA: Neverovatno je šta ovaj debeljko radi! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.