DRŽAVLJANI RUSIJE STOJE NA GRANICI 48 SATI KAKO BI POBEGLI IZ ZEMLJE: Policija na svakom ćošku, VANREDNO STANJE
Rusija, granica, Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/THE INSIDER

užas

DRŽAVLJANI RUSIJE STOJE NA GRANICI 48 SATI KAKO BI POBEGLI IZ ZEMLJE: Policija na svakom ćošku, VANREDNO STANJE

Kilometarske gužve i redovi stvarali su se najviše na granicama sa Gruzijom i Mongolijom

Objavljeno: 08:06h

Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je delimičnu vojnu mobilizaciju 21. septembra, u sredu, veliki broj Rusa je ubrzo nakon donošenja odluke odlučio da napusti svoju zemlju.

Rusi su već pobegli istog dana, pa su karte za letove za, na primer, Tursku i Jermeniju, zemlje u koje mogu da uđu bez vize, bile tako brzo rasprodate. Cene avionskih karata, ono malo koliko su još bile dostupne, znatno su porasle.

Rusija
foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/THE INSIDER

Zbog toga su mnogi odlučili da automobilom odu iz zemlje u neku od susednih zemalja.

Kilometarske gužve i redovi stvarali su se prvenstveno na granicama sa Gruzijom i Mongolijom, a satelitskim snimcima ih je snimila i kompanija iz SAD Makar Technologies. Društvenim mrežama se šire i različiti snimci gužve i bežećih Rusa. Neki od njih, naime, idu peške do granica.

Snimci koji su napravljeni dronovima objavljeni su u ponedjeljak svedoče da se stotine vozila nalaze sa ruske strane rusko-gruzijske granice.

Svedoci tvrde da se na ulaz u Gruziju iz Rusije čeka i po 48 sati. CNN javlja da su ruske bezbednosne snage na spomenuti granični prielaz stigle u oklopnom vozilu.

Podsetimo, nakon prošlonedeljne najave ruskog predsednika Putina o početku delimične mobilizacije, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu istakao je da će biti mobilisano oko 300.000 rezervista. Pored masovnih odlazaka iz zemlje, protivnici mobilizacije i rata organizovali su i proteste širom Rusije. Na njima je uhapšeno mnogo građana, a izbilo je i nekoliko sukoba sa policijom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.