FINSKA SPREMA NOVE MERE ZA RUSE: Ovo im se nikako neće svideti!
Ilustracija, Foto: Profimedia, EPA-EFE/SERGEI BOBELYV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

au!

FINSKA SPREMA NOVE MERE ZA RUSE: Ovo im se nikako neće svideti!

Finska je od 19. septembra jedina zemlja EU koja ima kopnenu granicu sa Ruskom Federacijom otvorenu za ulazak Rusa sa turističkim šengenskim vizama

Objavljeno:

Kancelarija predsednika Finske Saulijia Ninista saopštila je da je ta zemlja donela odluku o ograničavanju ulaska ruskih državljana u Finsku.

„Predsednik republike i Odbor za spoljnu i bezbednosnu politiku Saveta ministara doneli su odluku da značajno ograniče ulazak ruskih državljana i izdavanje viza zbog ozbiljne štete za međunarodnu saradnju Finske“, navodi se u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

Nije naveden datum početka primene odluke.

Sauli Ninisto, Sauli Niniste
foto: Profimedia

Finska je od 19. septembra jedina zemlja EU koja ima kopnenu granicu sa Ruskom Federacijom otvorenu za ulazak Rusa sa turističkim šengenskim vizama.

Poljska, Litvanija, Letonija i Estonija, koje takođe imaju kopnenu graniču sa Rusijom, dogovorile su se da zajednički uvedu ograničenja putovanja za ruske državljane od 19. septembra.

Ranije u toku dana saopšteno je da su nastavljene saobraćajne gužve na finsko-ruskoj granici, a potvrđeno je Rojtersu iz granične službe Finske.

Takođe je navedeno da je broj ruskih državljana koji su ušli u četvrtak u Finsku više nego dvostruko veći u odnosu na nedelju ranije.

Gužve na granici sa Finskom počele su kada je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz mobilizaciji u Rusiji, prvoj od Drugog svetskog rata.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.