Saveti za Trampa: Ne igrajte se sa Crnom Gorom!
Foto: Reuter

da li će poslušati?

Saveti za Trampa: Ne igrajte se sa Crnom Gorom!

Predsednik mora reći Senatu da deluje brzo i ratifikuje ulazak Crne Gore u NATO
Objavljeno: 13:20h

U tekstu američkog "Forin polisija" uredništvo magazina daje 17 saveta predsedniku SAD Donaldu Trampu šta bi ubuduće trebao da radi među kojima je i jedan koja se tiče Crne Gore.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Među savetima koje su Trampu upućeni su i o tome kako da se igra sa Rusijom, kako da formira Nacionalni savet bezbedosti u kriznim vremenima, i mnogi drugi koji se tiču unutrašnje i spoljne politike SAD.

EVRO PRESTAJE DA POSTOJI U 2018. GODINI, RASPADA SE EU! Trampov ambasador u EU šokirao svet!

Jedan od 17 saveta je u vezi je sa Crnom Gorom i glasi - Predsedniče, ne igrajte se sa Crnom Gorom!

Crnogorski portal cdm.me prenosi tekst autorke Evelin N. Farka u celini, a u njemu stoji da su prošle godine 28 članica NATO-a je jednoglasno prodržale članstvo Crne Gore.

Bilo je, navodi se, mnogo razloga za taj potez.

- Jedan od glavnih razloga je da se poveća sigurnost i stabilnost u nestabilnom području Balkana. Ali nakon invazije Rusije na Ukrajinu, došlo je do novog vojnog obrazloženja - da zapečati jadranske obale, i da se onemogući Rusiji da tamo postavi bazu, kao što su učinili u susednoj Srbiji, stanicu protivvazduhoplovna odbrane koja bi mogla ugroziti SAD i druge NATO snage - piše Forin polisi.

foto: Reuters

Kako se ističe u tekstu, ruska reakcija je bila ekstremna. "Ostavimo po strani propagandu i plaćanje pristalica u pokušaju da se blokira glas Crne Gore za pridruživanje NATO-a. Rusi su pokušali da ubiju crnogorskog premijera", navodi Forin polisi.

Poslednji i konačni korak u dovođenju Crne Gore u Alijansu je da zakonodavna tela u 28 članica NATO-a ratifikuju pristupanje Crne Gore.

Sjedinjene Države su među nekoliko zemalja koje još nisu ratifikovale.

Senatori Bob Korker, Ben Kardin, Džon Mekejn i Mič Mekonel su pokušali, ali jedan ili dva senatora i dalje stoje na putu ratifikacije.

foto: Fonet

Nejasno je zašto, ali ono što je jasno je da će samo Rusija imati koristi od blokiranja Crne Gore da uđe u NATO, ocenjuje američki magazin.

Predsednik mora reći Senatu da deluje brzo i ratifikuje ulazak Crne Gore u NATO. "Reci tim senatorima koji zadržavaju proces da se ne igraju sa Crnom Gorom", zaključuje se u tekstu koji prenosi cdm.me.

Bonus video: Tvrde da Trampov telohranitelj nosi VEŠTAČKU RUKU? A razlog je posebno žestok!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.