Tramp je dao prvi veliki intervju kao predsednik i rekao je stvari od kojih su mnogi PRETRNULI OD STRAHA! (VIDEO)
Foto: Reuters

BEZ DLAKE NA JEZIKU

Tramp je dao prvi veliki intervju kao predsednik i rekao je stvari od kojih su mnogi PRETRNULI OD STRAHA! (VIDEO)

Intervju je usledio nakon objavljivanja izveštaja da Tramp priprema da potpiše naredbu kojom će se ponovo zatvarati osobe osumnjičene za terorizam na tajnim lokacijama, takozvanim "crnim mestima"
Objavljeno:

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da smatra da je mučenje zatvorenika delotvorno jer, kako je ocenio, "protiv vatre moramo da se borimo vatrom".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U prvom televizijskom intervjuu od inauguracije, koji je dao za TV ABC predsednik SAD je rekao da će se posavetovati sa sekretarom za odbranu Džejmsom Matisom i s direktorom CIA-e Majkom Pompeom o tome šta se legalno može, a šta ne u borbi protiv širenja radikalizma.

Njeto odgovorio: Meksiko neće da plati Trampov zid!

On je izjavio da su mu zvaničnici obaveštajnih službi rekli da je mučenje kao deo ispitivanja zatvorenika "delotvorno" i da bi on apsolutno ponovo uveo mučenje takozvani "waterboarding" (mučenje vodom koje izaziva osećaj davljenja).

- Kada pucaju, odsecaju glave našim ljudima i drugim narodima, kada odsecaju glave ljudima samo zato što su hrišćani na Bliskom Istoku, kada ISIS radi stvari za koje niko nikada nije čuo još od srednjevekovnih vremena, da li bi trebalo da se protivim mučenju vodom? Što se mene tiče treba da uzvratimo vatrom protiv vatre. Pričao sam sa ljudima na najvišim nivoima obaveštajnih službi i postavio sam im pitanje: 'Da li deluje? Da li mučenje deluje' i odgovor je bio 'Da, apsolutno'.

Tramp je rekao da će razgovarati sa Pompeom i Matisom i da će složiti sa onim što oni odluče po ovom pitanju.

Intervju je usledio nakon objavljivanja izveštaja da Tramp priprema da potpiše naredbu kojom će se ponovo zatvarati osobe osumnjičene za terorizam na tajnim lokacijama, takozvanim "crnim mestima".

Ovim bi bila uklonjena ograničenja na prinudne ispitivačke tehnike, koja su uspostavljena dugogodišnjim vojnim uputstvima namenjenim da obezbede humano vojno ispitivanje, a koja bi bila u skladu sa Ženevskom konvencijom.

Bonus video: OVOLIKO LOVE imaju LJUDI U TRAMPOVOM KABINETU!

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.