BIN LADENOVA KLETVA: Američki specijalci koji su ubili najpoznatijeg teroristu na svetu, MISTERIOZNO IZGINULI! (FOTO)
Foto: AP/Profimedia

elitna jedinica

BIN LADENOVA KLETVA: Američki specijalci koji su ubili najpoznatijeg teroristu na svetu, MISTERIOZNO IZGINULI! (FOTO)

Reč je o mornaričkim "fokama", ali i njihovoj još više istreniranoj i specijalizovanoj verziji, takozvanoj "Tim 6" jedinici. Oni su 2. maja 2011. godine upali u čuvani kompleks u Abotabadu u Pakistanu gde su locirali i pogubili u tom trenutku vodećeg svetskog teroristu
Objavljeno:

"Osveta je jelo koje se poslužuje hladno", kaže klingonska poslovica, a možda najpoznatiji slučaj osvete islamista vezan je za likvidaciju Osame bin Ladena. Za njegovu eliminaciju bila je zadužena izrazito elitna jedinica američke mornarice.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Reč je o mornaričkim "fokama", ali i njihovoj još više istreniranoj i specijalizovanoj verziji, takozvanoj "Tim 6" jedinici.

TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

Oni su 2. maja 2011. godine upali u čuvani kompleks u Abotabadu u Pakistanu gde su locirali i pogubili u tom trenutku vodećeg svetskog teroristu.

foto: AP

Treba se, međutim, vratiti godinu dana unatrag, kada je tada čelni čovek CIA Leon Paneta otišao kod Baraka Obame i rekao mu kako su obaveštajci "verovatno otkrili sklonište Bin Ladena". I tako je počela zajednička operacija CIA i "Tim 6". Obuka je bila obavljena u specijalno dizajniranoj maketi Bin Ladenovog kompleksa, a tim je trebalo da predvodi izvesni Džejms, što je bilo izmišljeno ime, piše Slobodna Dalmacija.

Takođe među 24 pripadnika "Tima 6" bio je i belgijski ovčar Kairo (koji je nosio specijalan oklop za pse otporan na eksploziv, vredan više hiljada dolara), posebno istreniran da detektuje Bin Ladenov miris u slučaju da se teroristički vođa sakrije u nekom od tajnih prolaza unutar skloništa. Tako su u nedelju 1. maja, oko 23 sata, u noći bez mesečine, iz Džalalabada prema Abotabadu poletela dva helikoptera "blekhok" . U svakom od njih bilo je 12 "foka".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.