CRN DAN ZA RUSKE ZVANIČNIKE, PETORICA LIKVIDIRANA U UKRAJINI: Jedan ubijen sa ženom, drugi raznet u kancelariji...
Ilustracija, Foto: Profimedia

STRAVIČNE VESTI

CRN DAN ZA RUSKE ZVANIČNIKE, PETORICA LIKVIDIRANA U UKRAJINI: Jedan ubijen sa ženom, drugi raznet u kancelariji...

Separatističke vlasti koje podržava Rusija su za ove smrti optužile Kijev, dok Ukrajina nije preuzela odgovornost ni za jedan od ovih napada

Objavljeno:

U poslednjih nekoliko sati najmanje pet proruskih čelnika navodno je ubijeno na teritoriji pod kontrolom Rusije na jugu Ukrajine, stotinama kilometara jedan od drugog u Lugansku, Hersonu i Berđansku, javlja Guardian.

Separatističke vlasti koje podržava Rusija su za ove smrti optužile Kijev, dok Ukrajina nije preuzela odgovornost ni za jedan od ovih napada.

U bombaškom napadu u samoproglašenoj Narodnoj Republici Lugansk ubijeni su glavni tužilac i njegov zamenik, a u raketnom napadu na administrativnu zgradu u okupiranom Hersonu ubijeno je najmanje troje proruskih službenika, piše novinar Reutersa Feliks Lajt.

Separatisti tvrde da su u Berđansku ubijeni načelnik i njegova supruga dok su bili na putu prema izbornoj komisiji koja je zadužena za organizaciju referenduma o priključenju Rusiji.

Gardska vlast nije dala detalje o tome kako su Oleg Bojko i njegova supruga Ljudmila Bojko, ubijeni u svojoj garaži u Berdjansku, koji se nalazi u oblasti Zaporožja na jugu Ukrajine.

Međutim, gradske vlasti su ovo opisale kao "dvostruko ubistvo".

- Ovaj užasan zločin neće proći nekažnjeno i bez odgovora - navodi se u postu.

Glavni tužilac proruskih separatističkih vlasti u oblasti Lugansk na istoku Ukrajine poginuo je danas u eksploziji bombe u svojoj kancelariji, javlja ruska novinska agencija Interfaks.

Ruski državni mediji javljaju da je Sergej Gorenko, glavni tužilac proruskih separatističkih vlasti u regionu Luganska, ubijen danas u bombaškom napadu. Ruski mediji javljaju da je ubijen i njegov zamenik.

Današnju smrt glavnog tužioca samoproglašenog Luganska prokomentarisao je na Tviteru Mihail Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ OP_EDITZ

- Uklanjanje takozvanog "glavnog tužioca LNR" i njegovog zamenika treba smatrati obračunom sa lokalnim organizovanim kriminalnim grupama koje nisu mogle da dele opljačkanu imovinu pre masovnog bekstva ili kao rusko kretanje svedoka ratnih zločina. Sve će otkriti istraga - napisao je Podoljak.

Ruske novinske agencije javljaju da je Ukrajina udarila na administrativne zgrade u centru okupiranog Hersona na jugu zemlje. Ruski mediji navode da je u udaru više osoba poginulo, a druga je povređena. Na društvenim mrežama pojavio se neproveren video snimak na kome se vide oštećene zgrade i najmanje jedno telo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.