DEČAK (5) UMRO U NARUČJU SVOJE MAJKE ČEKAJUĆI LEKARA! Slušajte samo kako se doktor pravdao, SRAMOTA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

HOROR

DEČAK (5) UMRO U NARUČJU SVOJE MAJKE ČEKAJUĆI LEKARA! Slušajte samo kako se doktor pravdao, SRAMOTA!

Incident je još jednom izneo pritužbe na lošu zdravstvenu infrastrukturu u državi i izazvao teskobu i frustraciju među lokalnim stanovništvom

Objavljeno: 13:42h

U šokantnom incidentu medicinskog nemara u Madja Pradešu, petogodišnji dečak je umro u naručju svoje majke bez ikakvog lečenja u državnom zdravstvenom centru u okrugu Džabalpur.

Sanjai Pandre i njegova porodica doveli su malog Rišija u lokalni zdravstveni centar. Međutim, čak i posle satima čekanja ispred ustanove, nijedan lekar nije pružio pomoć bolesnom detetu, a ono je umrlo u prisustvu bespomoćnih roditelja.

Incident je još jednom izneo pritužbe na lošu zdravstvenu infrastrukturu u državi i izazvao teskobu i frustraciju među lokalnim stanovništvom, koji su tvrdili da čak i nekoliko sati nakon smrti deteta, ni lekari u domu zdravlja, ni medicinski službenik nisu bili dostupni.

Kako se navodi, kada je dežurni lekar u Domu zdravlja zamoljen da objasni razlog kašnjenja u zbrinjavanju pacijenta, rekao je da mu je supruga postila dan ranije i da je zakasnio u Dom zdravlja.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ranije ove nedelje, incident finansijske nepravilnosti u državnom zdravstvenom sektoru izašao je na videlo nakon što su podignuti policijski slučajevi protiv bračnog para lekara u Džabalpuru zbog navodnog vođenja prevare u koju je umešano 70 nosilaca zdravstvenih knjižica Ajušman Bharat koji su primljeni u hotel, umesto u susednoj bolnici, na lečenju.

Veruje se da je 'pacijente' platio bračni par lekara da bi bili primljeni u hotel, koji je vodio sin para, kako bi se naduvani lažni računi mogli tražiti pod premijerom Janom Arogja Jojanom.

(Espreso/NDTV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.