OGLASIO SE POLICAJAC KOJI JE POMOGAO MALOJ JANI KOJA IMA SPINALNU MIŠIĆNU ATROFIJU: Uputio joj ove REČI! (FOTO)
Policija, Foto: Printscreen/Twitter/MUP-RH

spasavanje

OGLASIO SE POLICAJAC KOJI JE POMOGAO MALOJ JANI KOJA IMA SPINALNU MIŠIĆNU ATROFIJU: Uputio joj ove REČI! (FOTO)

Petrići su bili očajni sve dok nisu ugledali policajca Domagoja na motoru

Objavljeno:

Porodica Petrić iz Bratine možda neće imati priliku da stisne ruku policajcu dobrog srca, koji ih je izbavio iz kolone na hrvatskom auto-putu u kojoj su bili zaglavljeni sa ćerkom Janom, ali su im novinari 24sata.hr preneli njegove pozdrave i emocije koje su im momentalno izmamile osmeh i duboko ih dirnule.

Skromni policajac koji se predstavio kao Domagoj Vuka iz stanice saobraćajne policije Osijek javio se redakciji 24sata.hr, ali nije želeo da se medijski eksponira niti da primi posebnu zahvalnost od porodice Petrić.

On je zamolio novinare da prenesu porodici kako mu je silno drago da je devojčica koja je s roditeljima zapela u koloni na A1 srećno stigla kući. Smatra da je učinio najmanje što je mogao i da bi tako svako reagovao.

Podsetimo, porodica Petrić se s ćerkom koja boluje od spinalne mišićne atrofije i na respiratoru je u nedelju vraćala iz Omiša u Bratinu kraj Zagreba. Oko 15 sati kraj odmorišta Jadova u Lici navijači su zaustavili saobraćaj. Kolona je bila duga oko devet kilometara. Porodica u autu ima "mini bolnicu", ali ipak ih je uhvatila panika.

Baterija na Janinom respiratoru bez kojeg ne može da diše može izdržati ukupno šest sati, a kako su do Like potrošili dva sata, ostala su još četiri. Pomislili su na najgore. Ako satima ostanu u koloni, Jana ostaje bez respiratora. Prvog policajca koji je naišao zamolili su za pomoć, ali ih je odbio rekavši im da mora rešiti situaciju vezanu uz navijače.

Petrići su bili očajni sve dok nisu ugledali policajca Domagoja na motoru. Pozvali su ga i on je odmah pristao da pomogne. Ispratio ih je s upaljenom rotacijom sve do početka kolone, odakle su Petrići bez problema nastavili dalje prema svojoj kući.

Srećno su stigli, a preko portala 24sata.hr u ponedeljak su poželeli da zahvale policajcu koji ih je spasio. I on je pročitao tekst pa se odmah javio.

- Meni je samo drago da je devojčica dobro. Molim vas, pozdravite tu porodicu, jako mi je drago da sam im mogao pomoći - bilo je sve što je policajac rekao. Janina mama Mirjana bila je presrećna.

Porodica: Da su barem svi kao on

- Eto, šta reći osim da su barem svi kao on - rekla je Mirjana i dodala kako će sve preneti Jani jer ne želi da ima loše mišljenje o policajcima.

Naime, Jana je čula kad je prvi policajac kojeg su zaustavili odbio da pomogne pa se jako uplašila. Čak je molila majku da pozove mobilnim nekog drugog policajca. Sad može biti mirna. Pozdravlja je njen heroj i može opet da veruje kako je svet pun dobrih ljudi.

Bonus video:

04:03

ŠOK PREDVIĐANJE ASTROLOGA ZA SRBIJU! Otkrio kakva nas zima čeka, da li ćemo imati struje i kakva je BUDUĆNOST KOSOVA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.