BOLSONARO U CENTRU SKANDALA: Brutalno IZVREĐAO novinarku, pa joj rekao- mislim da ideš na SPAVANJE MISLEĆI NA MENE!
Žair Bolsonaro, Foto: EPA/MARCELO SAYAO

HAOS

BOLSONARO U CENTRU SKANDALA: Brutalno IZVREĐAO novinarku, pa joj rekao- mislim da ideš na SPAVANJE MISLEĆI NA MENE!

Bolsonarovi komentari o novinarki su usledili nakon što se suočio sa kritikama zbog svog stava prema ženama

Objavljeno: 11:46h

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro i njegov glavni rival na izborima Luiz Inasio Lula da Silva razmenili su u nedelju uvrede tokom izborne debate, u kojoj je Bolsonaro pokrenuo lični napad na novinarku koja je dovela u pitanje njegov odgovorna pandemiju koronavirusa.

„Mislim da ideš na spavanje misleći na mene. Zaljubila si se u mene“, rekao je Bolsonaro Veri Magalhaes nakon što ga je pitala o stopi vakcinacije protiv koronavirusa u Brazilu. „Vi ste sramota za novinarstvo u Brazilu“, rekao je on.

Magalhaes je kasnije rekla da je Bolsonarov stav „apsolutno van koktrole, nepotreban i štetan po njega samog“. Istakla je da Bolsonaro ne voli kada ga žene ispituju, prenosi CNN.

Bolsonarovi komentari o novinarki su usledili nakon što se suočio sa kritikama zbog svog stava prema ženama. Lider krajnje desnice je branio podršku svoje vlade zakonima u korist žena i tvrdi da ga "veliki broj žena u Brazilu voli jer se protivi legalizaciji droga".

Bolsonaro i bivši predsednik Brazila Lula da Silva su zajedno sa još četiri kandidata učestvovali u debati uoči predsedničkih izbora u oktobru. Debata je bila fokusirana na niz pitanja o ekonomiji, klimatskim promenama, koronavirusu i bila je praćena ličnim napadima.

Bolsonaro je tvrdio da je ekonomija u Brazilu cvetala za vreme njegove administracije uprkos rekordnoj nezaposlenosti. Lula da Silva je negirao optužbe za korupciju i branio je svoju nevinost.

1 / 6 Foto: Profimedia

Lula je 2017. godine osuđen za korupciju i predao se saveznim vlastima u aprilu 2018. godine, kako bi počeo da služi kaznu zatvora od 12 godina. Vrhuni sud je 2021. godine poništio presudu, dozvolivši mu da se kandiduje za predsednika.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.