MAJKA SE OKOMILA NA ŠKOLU ZBOG "SATANSKOG KLUBA": Nije mogla da veruje HORORU - "šaljemo decu da se OBRAZUJU"
Ešli Lin Krajder, Foto: Printscreen/FoxNews

HAOS!

MAJKA SE OKOMILA NA ŠKOLU ZBOG "SATANSKOG KLUBA": Nije mogla da veruje HORORU - "šaljemo decu da se OBRAZUJU"

Suosnivač Satanističkog hrama, Lucian Grejvs, objavio je izjavu u kojoj brani događaj uprkos široko rasprostranjenoj reakciji

Objavljeno: 15:16h

Roditelji iz Pensilvanije su bili ogorčeni nakon što je školski okrug dozvolio događaj "Satanskog kluba" usred školskih svečanosti dok se učenici ove jeseni vraćaju u učionice.

Majka čije dete pohađa školu Northern Iork Counti Ešli Lin Krajder pridružila se u ponedeljak „Fox & Friends First“ kako bi razgovarala o onome što ona naziva „dvostrukim standardom“ okruga u pogledu verske slobode.

„Ako proučavaju Bibliju, crkva mora da plati da autobusom odveze učenike iz školskog kruga, a zatim ih vrati nazad“, rekao je Krajer ko-voditelju Todu Piru. "Šaljemo našu decu u školu da se obrazuju. Sve što je izvan toga je život u kući ili u vašoj zajednici."

„Nije važno u šta neko dete veruje, ili njegova porodica veruje… ovo je državna škola“, nastavila je ona. „Mi decu šaljemo u školu da se školuju, a ne radi svih ovih drugih stvari koje su namenjene van škole.

Krajder je rekla da se mnogi učenici ne slažu sa tim što okrug dozvoljava događaj u Satanskom hramu, a oni koji se zalažu za taj događaj nisu članovi školskog okruga.

Majka
Majkafoto: Printscreen/FoxNews

Takođe je napomenula da je čak bila ućutkana kada je pokušala da oglasi alarm tokom sastanka školskog odbora.

"Odsekli su mi mikrofon, bila sam ljuta", rekla je Krajder. „Isključili su mi mikrofon… Ništa se ne obraćaju na tim sastancima… Oni su samo ovde kao da slušaju svakoga… tako da se nikada ništa ne obraća“.

„Ljudi koji su bili tamo radi Satanističkog kluba, kao što sam rekla, nisu mogli ni da razgovaraju tokom tog sastanka jer nisu u zajednici“, nastavila je ona.

Suosnivač Satanističkog hrama, Lucian Grejvs, objavio je izjavu u kojoj brani događaj uprkos široko rasprostranjenoj reakciji.

„Ne osuđujemo i ne zameramo bilo kome što ima molitveni događaj ili bilo šta slično“, navodi se u Grejvsovom saopštenju. „Postaje problem, ozbiljan problem kada dozvolite da se vratite u školu molitve, ali ne dozvoljavate bilo koje drugo versko predstavljanje.

1 / 7 Foto: Printscreen/youtube

Školski distrikt okruga Northern Iork je takođe odgovorio na negodovanje zajednice rekavši: „Kao javni školski okrug, korišćenje naših školskih objekata mora biti dozvoljeno bez diskriminacije. Ne možemo i ne biramo proizvoljno koje organizacije mogu ili ne smeju da koriste objekata. Ako dozvolimo jednu organizaciju, moramo dozvoliti sve organizacije."

„Odobravajući bilo koji zahtev, školski okrug ne podržava aktivnost bilo koje spoljne organizacije koja iznajmljuje naše objekte“, nastavlja se u saopštenju. „Niti je ovim subjektima dozvoljeno da koriste naziv ili logo školskog okruga.“

Bonus video:

04:51

DIREKTNO IZ CRNE GORE O NAJAKTUELNIJIM TEMAMA: Vlaović bio zaboravljen u medijima

(Espreso/Fox News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.