EL ČAPO PROPO: Pogledajte kako se ofucao najveći svetski trgovac drogom! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen, Youtube, Univision Noticias

Ne liči na sebe

EL ČAPO PROPO: Pogledajte kako se ofucao najveći svetski trgovac drogom! (FOTO) (VIDEO)

U Meksiku je puk mislio da je "Kratki" neuhvatljiv. Toliko je moćan, govorili su, da može potkupiti svakog. Ima lojalnu vojsku sledbenika da uvek dobije informaciju kada mu se vlasti približe. Međutim, ništa mu to nije vredelo
Objavljeno:

Meksičko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je u četvrtak kasno poslepodne da je narko bos Hoakin "El čapo" Guzman izručen Sjedinjenim Američkim Državama, koje ga traže zbog krijumčarenja droge, ubistva i pranja novca.

Šef jednog od najmoćnijih i najkrvavijih svetskih narko kartela Sinaloa dugi niz godina je izbegavao hapšenje, a u ruke meksičkih vlasti pao je u aprilu prošle godine tokom iznenadne racije u luksuznom hotelu u jednom meksičkom letovalištu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"El Čapo", koji je za svoj status pomalo sramotno pobegao iz zatvora maksimalne sigurnosti u korpi prljavog veša 2001, uhapšen je u Mazatlanu bez ispaljenog metka.

Meksiko izručio El Čapa Amerikancima pred Trampovu inauguraciju

foto: Reuter

Rođen je, jedni kažu 1954, drugi 1957, o detinjstvu mu se malo zna, a svoju prvu plantažu marihuane posadio je već s 15 godina. U narko kartelima je počeo da radi sedamdesetih godina i brzo je napredovao u hijerarhiji.

Osamdesetih je već imao svoju teritoriju, a sredinom devedestih preuzima vođenje kartela Sinaloa, koji će kasnije uzdići do verovatno najvećeg i najbrutalnijeg na svetu. U "ratovima droge", odnosno obračunima između kartela i snaga sigurnosti s kartelima, zadnjih godina su u Meksiku izgubljeni na desetine hiljada života.

U Meksiku je puk mislio da je "Kratki" neuhvatljiv. Toliko je moćan, govorili su, da može potkupiti svakog. Ima lojalnu vojsku sledbenika da uvek dobije informaciju kada mu se vlasti približe.

foto: Reuter

Toliko je neustrašiv da živi bezbrižno iako su mu stalno na tragu. Više je puta, kruže priče, ulazio u luksuzne restorane na ručak i gostima prvo zaplenjivao telefone, a onda im svima platio račun, piše Jutarnji list.

BONUS VIDEO

KLJOVAMA DO ZVEZDA! Ovi morževi su svojim izvođenjem svetskog hita zapalili internet!

(Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.