SNIMCI SA KAMERA OTKRILI KAKO SE PONAŠALA OSUMNJIČENA ZA UBISTVO DARIJE: Jedan detalj BACA SUMNJU (FOTO)
Natalija Vovok, Foto: PRINTSCREEN / FSB

detalji

SNIMCI SA KAMERA OTKRILI KAKO SE PONAŠALA OSUMNJIČENA ZA UBISTVO DARIJE: Jedan detalj BACA SUMNJU (FOTO)

Prema navodima FSB ona je iznajmila stan u zgradi u kojoj živi i Darija Dugin, gde je svakodnevno pratila informacije o kretanju Darije Dugin, njenim svakodnevnim navikama i načinu kretanja i života i da je uz pomoć saradnika uspela u pogodnom trenutku izvela likvidaciju Darije Dugin

Objavljeno:

Federalna služba bezbednosti Rusije FSB objavila je snimak osumnjičene Natalije Vovok, bivše priadnice puka Azov i agenta Ukrajinske službe bezbednosti koja je osumnjičena za ubistvo Darije Dugin, ćerke geopolitičara Aleksandara Dugina u subotu uveče u Moskvi.

FSB danas je objavio da iza likvidacije ćerke poznatog geopolitičara Aleksandra Dugina stoji Natalija Vovok, da bi kasnije dodali da je njeno prezime zapravo Šaban, kako se preziva i njena četrnaestogodišnja ćerka koja je stigla u Moskvu zajedno sa njom 23. jula ove godine iz Ukrajine.

Na snimcima se može videti svakodnveno ponašanje Natalije Vovk ili Šaban, njeno kretanje, voožnja, ali i jedan upadljiv detalj da je menjala boju kose od braon preko plave, pa opet braon kakvu ima i na službenoj legitimaciju SBU.

Naime, kao je FSB saopštio Natalija Pavlova Vovk rođena je 1979. godine, a u Rusiju je stigla 23. jula 2022. godine. Pretpostavlja se pod lažnim imenom i sa ćerkom Sofijom Šaban, rođenom 2010. godine.

Prema navodima FSB ona je iznajmila stan u zgradi u kojoj živi i Darija Dugin, gde je svakodnevno pratila informacije o kretanju Darije Dugin, njenim svakodnevnim navikama i načinu kretanja i života i da je uz pomoć saradnika uspela u pogodnom trenutku izvela likvidaciju Darije Dugin.

Sa time je potvređeno i da je zapravo Darija, a ne Aleksandar Dugin bio meta napada.

1 / 3 Foto: Printscreen/FSB

FSB dodaje i da je posle izvršenja zločina Natalija Vovk zajedno sa ćerkom istog dana preko Pskovske oblasti napustila teritoriju Ruske federacije i otišla u Estoniju.

Ukrajinski bloger Anatolij Šarij sugerisao je da je dete moglo da podmetne bombu ispod Darjinog automobila, jer niko ne bi pomislio na njega.

Na dan ubistva, Vovk i Šaban su bili na književnom i muzičkom festivalu Tradicija, gde je Dugina bila kao počasni gost.

Takođe dodaje se i da je Natalija Vovk bila bivša pripadnica puka Azov koji se nalazi u sastavu Ukrajinske nacionalne garde.

Projekat hakerske grupe Nemesis ukazuje da je ona bila pre ulaska u Ukrajinsku službu bezbednosti pripadnica puka Azov.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.