PUTIN U NOVOM OBRAĆANJU UDARIO NA AMERIKU: Zapad to radi NAMERNO, staćemo im na put!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

PUTIN U NOVOM OBRAĆANJU UDARIO NA AMERIKU: Zapad to radi NAMERNO, staćemo im na put!

-Zapadne globalističke elite izazivaju haos tako što ponovo potpiruju stare i podstiču nove sukobe, sprovode politiku takozvanog obuzdavanja, a zapravo potkopavaju sve alternativne, suverene puteve razvoja.

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin, obraćajući se putem video-linka na samom početku 10. Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, rekao je da Zapad namerno uništava evropski bezbednosni sistem dok se NATO kreće dalje ka istoku.

-Zapadne globalističke elite izazivaju haos tako što ponovo potpiruju stare i podstiču nove sukobe, sprovode politiku takozvanog obuzdavanja, a zapravo potkopavaju sve alternativne, suverene puteve razvoja. Dakle, oni očajnički pokušavaju da sačuvaju hegemoniju i moć koji im izmiču iz ruku, pokušavajući da zadrže zemlje i narode u rukama neokolonijalnog poretka, rekao je Putin, a prenosi Sputnik.

-Upotrebljavaju se sva sredstva. Sjedinjene Države i njihovi vazali grubo se mešaju u unutrašnje stvari suverenih država organizujući provokacije, državne udare i građanske ratove. Pribegavaju se pretnjama, ucenama i pritiscima kako bi se naterale nezavisne države da se povinuju svojoj volji, dodao je.

Prema rečima ruskog predsednika, sve se to radi sa jednim ciljem – da se održi globalna dominacija.

-Takozvani kolektivni Zapad namerno uništava evropski bezbednosni sistem, sklapa nove vojne saveze. NATO blok se širi na istok, izgrađuje svoju vojnu infrastrukturu, raspoređuje sisteme protivraketne odbrane i povećava udarne sposobnosti svojih ofanzivnih snaga, podvukao je Putin.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Ruski predsednik je istakao da se ovi postupci licemerno pravdaju potrebom jačanja bezbednosti u Evropi, a u stvarnosti se dešava upravo suprotno.

Istovremeno, ponovo su ignorisani predlozi o merama uzajamne bezbednosti koje je Rusija iznela u decembru prošle godine, rekao je on.

Prema rečima ruskog lidera, kolektivnom Zapadu je potreban sukob da bi održao hegemoniju. Zbog toga je narodu Ukrajine dodeljena sudbina ''topovskog mesa''.

Deseta Moskovska konferencija o međunarodnoj bezbednosti koja okuplja ministre odbrane, šefove međunarodnih organizacija, stručnjake i predstavnike istraživačkih centara iz celog sveta, počela je danas u Centru za vojno-patriotsko vaspitanje Avangard u Podmoskovlju.

Konferencija se održava svake godine od 2012. godine i okuplja ministre odbrane, šefove međunarodnih organizacija, kao i nevladine stručnjake i predstavnike think-tank-a iz celog sveta.

Ove godine, dnevni red konferencije tradicionalno se fokusira na globalnu bezbednost, a posebno na bezbednosna pitanja na Bliskom istoku, u Aziji, Africi i Latinskoj Americi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.