E, OVO JE SVETSKA VEST DANA: Obama pomilovao osobu koja stoji iza Vikiliksa, Asanž pristaje na izručenje?
Foto: Profimedia

Potpuni obrt

E, OVO JE SVETSKA VEST DANA: Obama pomilovao osobu koja stoji iza Vikiliksa, Asanž pristaje na izručenje?

Meningova (28), osuđena je u avgustu 2013. godine na 35 godina zatvora za špijunažu zajedno sa drugim službenicima, nakon objavljivanja dokumenata na sajtu Vikiliks. Kako navodi Bela kuća, Obama je pomilovao 64 osobe i uslovno oslobodio još 209 zatvorenika, preneo je Rojters
Objavljeno: 09:28h

Predsednik SAD Barak Obama doneo je tri dana pre isteka mandata odluku o pomilovanju odnosno oslobađanju ili smanjenju kazne više od 200 zatvorenika.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Među njima je i transrodni vojnik Čelsi Mening, saopštila je Bela kuća. Kazna joj je sa 35 godina smanjena na sedam i ona će umesto 2045. godine na slobodu izaći u maju.

Meningova (28), osuđena je u avgustu 2013. godine na 35 godina zatvora za špijunažu zajedno sa drugim službenicima, nakon objavljivanja dokumenata na sajtu Vikiliks. Kako navodi Bela kuća, Obama je pomilovao 64 osobe i uslovno oslobodio još 209 zatvorenika, preneo je Rojters.

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjavio je krajem prošle nedelje da će pristati da bude isporučen SAD, ako predsednik Barak Obama pomiluje Čelsi Mening. - Ovaj potez bi mogao bukvalno da joj spase život - izjavio je aktivista Čejs Stenžio. AFP piše da je Obamin potez iznenađenje, imajući u vidu skandal sa hakovanjem Demokratskog nacionalnog komiteta tokom predizborne kampanje prošle godine. Osim toga, francuska agencije ističe da je Bela kuća u poslednjih nekoliko nedelja odbila da komentariše mogućnost pomilovanja Čelsi Mening, ali su napravili razliku između nje kao osobe koja je priznala svoje postupke i prošla sva suđenja i osobe poput Edvarda Snoudena.

Bonus video: OVOLIKO LOVE imaju LJUDI U TRAMPOVOM KABINETU!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.