UKRAJINSKI NUKLEARNI HAOS, NOVA EPIZODA: Evo šta ĆE SE DESITI NAKON SVEGA!
ilustracija, Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY, Profimedia, Google Earth

VEĆANJE

UKRAJINSKI NUKLEARNI HAOS, NOVA EPIZODA: Evo šta ĆE SE DESITI NAKON SVEGA!

U nedavnim vazdušnim napadima u blizini nuklearne elektrane Zaporožje koju su preuzele ruske snage, poginulo je najmanje 14 ljudi

Objavljeno:

Savet bezbednosti UN održaće sutra hitan sastanak na kojem će razgovarati o situaciji u ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporožje, dok se Kijev i Moskva međusobno optužuju za bombardovanje te lokacije, saopštili su večeras diplomatski izvori.

Izvori bliski ovomesečnom kineskom predsedavanju Savetom bezbednosti rekli su Frans presu da je sastanak zakazan 11. avgusta u 15.00 po lokalnom vremenu.

1 / 4 Foto: Profimedia

Drugi diplomatski izvori naveli su da će sastanak predstanika 15 zemalja članica Saveta bezbednosti biti održan sutra posle podne na zahtev Rusije. Rusija ima pravo veta, kao i stalne članice Saveta bezbednosti UN, a to su Kina, SAD, Francuska i Velika Britanija.

U nedavnim vazdušnim napadima u blizini nuklearne elektrane Zaporožje koju su preuzele ruske snage, poginulo je najmanje 14 ljudi.

Grupa sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7) optužila je danas Rusiju da ugrožava region oko Zaporožja i zatražila vraćanje elektrane Ukrajini.

Kijev i Moskva se medjusobno optužuju za vazdušne napade.

Bonus video:

00:52

EKSPLOZIJA UŽIVO Trenutak kada ruska raketa pogađa zgradu u Harkovu

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.