POLJSKA NAJAVILA OSVETU EVROPSKOJ UNIJI: Zna se i razlog
Ilustracija, Foto: Profimedia

svete se

POLJSKA NAJAVILA OSVETU EVROPSKOJ UNIJI: Zna se i razlog

On je takodje optužio komisiju da pokušava da slomi Poljsku i da je natera da se potčini Nemačkoj

Objavljeno:

Tenzije izmedju Poljske i izvršne vlasti Evropske unije pojačale su se ove nedelje nakon što su lideri poljske konzervativne vladajuće stranke optužili Brisel da nije ispunio svoje obaveze prema Varšavi i obećali osvetu.

Portparol Evropske komisije odgovorio je danas da Poljska još uvek nije učinila dovoljno da osigura demokratski princip nezavisnosti pravosudja.

Komisija je blokirala milijarde evra sredstava za oporavak od pandemije korona virusa Poljskoj, tvrdeći da vlada zemlje narušava demokratske norme.

EU je posebno zabrinuta zbog reorganizacije sudskog sistema od strane poljske vlade i procesa disciplinskog kažnjavanja sudija.

Lider vladajuće stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski ustvrdio je u intervjuu objavljenom tokom vikenda da je nepravedno da Evropska komisija blokira novac tokom rata u Ukrajini.

Jaroslav Kačinjski
foto: Profimedia

Poljska je prihvatila više ukrajinskih izbeglica od bilo koje zemlje.

"Kriza je, rat je. To su uslovi koji u potpunosti opravdavaju preduzimanje vanrednih mera. Pošto u ovoj oblasti Evropska komisija ne ispunjava svoje obaveze prema Poljskoj, nemamo razloga da ispunjavamo svoje obaveze prema Evropskoj uniji", rekao je Kačinjski.

On je takodje optužio komisiju da pokušava da slomi Poljsku i da je natera da se potčini Nemačkoj.

1 / 5 Foto: Profimedia

Generalni sekretar za pravo i pravosuđe ;Kšištof Sobolevski izjavio je juče da, ako sredstva za oporavak od pandemije ostanu blokirana, Poljska neće imati drugog izbora nego da "izvučesve topove koji se nalaze u arsenalu i odgovori baražom".

Bonus video:

07:18

OTKRIVENO ZBOG ČEGA JE PEŠIĆ ISKLJUČIO TEODOSIĆA IZ REPREZENTACIJE! Sportski stručnjaci ispričali šta se dešavalo iza kulisa

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.