PRIZORI NA MESTU STRADALE DEVOJČICE (7) SLAMAJU SRCA: Nije ni osetila ŽIVOT, turisti donose IGRAČKE i CVEĆE
Tragedija u Albaniji, Foto: Printscreen/Facebook

PUSTOŠ

PRIZORI NA MESTU STRADALE DEVOJČICE (7) SLAMAJU SRCA: Nije ni osetila ŽIVOT, turisti donose IGRAČKE i CVEĆE

Lutka koja čeka devojčicu da se igra, cvet, porodična odeća je i dalje na ležaljkama i plaža je potpuno prazna

Objavljeno:

Na plaži Himara kod Potama, na kojoj je život izgubila sedmogodišnja Džonada Avdija, nakon što ju je ubio čamac kojim je upravljao policajac Arjan Tase dok se kupala sa ocem u moru, ljude su ostavili cveće i lutke.

Kako se vidi na fotografijama koje je objavila novinarka Esmeralda Keta, plaža je pusta, a na ležaljkama i dalje stoje stvari za koje se pretpostavlja da pripadaju porodici nesrećne devojčice.

- Tužno jutro u Potami danas. Lutka koja čeka devojčicu da se igra, cvet, porodična odeća je i dalje na ležaljkama i plaža je potpuno prazna. Svi su otišli, otišli da spasu decu jer nismo znali kako da im napravimo sigurno mesto. Danas smo svi krivi, nevini su postali anđeo - piše ispod objave.

Potreseni tragedijom, turisti koji su ranije punili obalu, jutros su napustili plažu ali i obližnji hotel u znak protesta i solidarnosti sa porodicom koja je izgubila sedmogodišnju ćerku.

Kako podseća Blic, policajac Arjan Tase uhapšen je zbog sumnje u ubistvo nakon što je gliserom u velikoj brzini udario u sedmogodišnju Jonadu Avdiju i usmrtio je, a potom izašao na kopno i potukao se sa njenim ocem.

Džonada Avdija, Jonada, Albanija, Gliser
foto: Printscreen/Facebook

Još 15 policajaca koji je trebalo da čuvaju vode u vreme incidenta je otpušteno, preneo je “Indipendent”. Sedmogodišnja Britanka Jonada, poreklom iz Albanije, igrala se u moru na plaži Himara kod Potama na jugu zemlje, kad ju je udario gliser. Tragičan incident dogodio se u utorak oko 14.00 sati.

Tase, koji je tada bio van dužnosti, uhapšen je, a u međuvremenu su se pojavile slike njegove tuče sa ocem devojčice Bledarom Avdijom.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.