"ODBRANILI SMO KUĆE, ALI GORANA SMO IZGUBILI": Dubrovački vatrogasci SLOMLJENI zbog SMRTI KOLEGE!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Facebook/Vatrogasci - 193

TUGA

"ODBRANILI SMO KUĆE, ALI GORANA SMO IZGUBILI": Dubrovački vatrogasci SLOMLJENI zbog SMRTI KOLEGE!

Tragično stradali 42-godišnji vatrogasac je bio pripadnik jedinice JVP Dubrovački vatrogasci koja je učestvovala u spasavanju kuća u selu Ljubač, a potom gašenju guste borove šume na predelu prema Orašcu i Zatonu

Objavljeno:

Tužna atmosfera vlada među vatrogascima koji celu noć gase požar kod Dubrovnika. Iz JVP Dubrovački vatrogasci kažu kako su požar lokalizovali, ali da ih čeka vrlo naporan dan, a možda i noć.

- Saniraju se rubovi, to je ogromna površina i vrlo težak teren. Ima puno useka, stena, šuma... nema čega nema. Tu nema ravne crte, vatra ide na sve strane, biće tu posla - kažu iz JVP Dubrovački vatrogasci nakon teške noći u kojoj su zaustavili širenje požara i noći u kojoj su izgubili kolegu.

Prilikom obavljanja dužnosti, smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac. Tragično stradali 42-godišnji vatrogasac je bio pripadnik jedinice JVP Dubrovački vatrogasci koja je učestvovala u spasavanju kuća u selu Ljubač, a potom gašenju guste borove šume na predelu prema Orašcu i Zatonu, piše Dubrovniknet.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Uroš Arsić

- Mi smo bili srećni što smo odbranili kuće, a onda smo izgubili kolegu. To nam se još nikad nije dogodilo. Najgore što se moglo desiti se dogodilo, a vatra će se ugasiti - kratko su za 24sata prokomentisali tužnu vest.

Iz službe kažu da je na terenu više od 20 vatrogasaca.

- Sad je smena i dolazi 11 svežih ljudi. Naravno tu su i drugi DVD-ovi. Vetar noćas nije bio jak, situacija je zadovoljavajuća i požar je pod nadzorom, ali moramo nastaviti da gasimo da se ne razbukta. Biće posla ceo dan, a možda i noć. Vidljivost će sad postati bolja jer izlazi sunce, vidi se mnogo toga što se tokom noći ne može videti - dodali su iz JVP-a Dubrovački vatrogasci.

Od poginulog kolege su se na društvenim mrežama oprostili vatrogasci iz brojnih javnih vatrogasnih stanica i dobrovoljnih vatrogasnih stanica širom Hrvatske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.