KUPILA ORONOLU KUĆI, PA NAPRAVILA VILU KOJA VREDI SILNE PARE: Bila u RUŠEVINAMA, a sada izgleda kao iz SNOVA (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/betsysweeny

sada vredi silne pare

KUPILA ORONOLU KUĆI, PA NAPRAVILA VILU KOJA VREDI SILNE PARE: Bila u RUŠEVINAMA, a sada izgleda kao iz SNOVA (FOTO)

Odlučila je da je spasi od rušenja i uložila svoju ušteđevinu u kupovinu - 18.500 dolara

Objavljeno:

Kako stvarno izgleda živeti u jeftinoj staroj kući? Betsi Svini iz Zapadne Virdžinije zna odgovor na ovo pitanje, budući da je u Vilingu pre skoro tri godine kupila staru kuću za svega 18.500 dolara (18.100 evra).

Uočila ju je dok je šetala tim delom grada 2019. godine i sebi je zadala cilj da je kupi.

Kuća je iz 18. veka i bila je potpuna ruševina, sa oštećenim vodovdom i krovom koji je prokišnjavao, budući da se u njoj nije živelo poslednjih 30 godina.

Odlučila je da je spasi i uložila svoju ušteđevinu u kupovinu - 18.500 dolara, koje je skupila tako što se lišila noćnih izlazaka i šopinga.

Privukle su je istorijske karakteristike - od viktorijanskog kamina do zadivljujućeg stepeništa od tamnog drveta. koje su sada s ljubavlju restaurirane.

- Kuća je imala malo dvorište i veliku parcelu sa sobom i neke mnoge njene originalne karakteristike su još uvek netaknute... S druge strane, bila je napuštena 30 godina, bila je u prilično lošem stanju - rekla je Betsi za The Sun.

- Bio je to veoma mali budžet za ovakvu kuću.

Danas, zgrada je dobila novi život nakon što su Betsi i njen dečko proveli bezbroj sati s ljubavlju obnavljajući dom.

- Ustajala bih u 5 ujutro i radila na kući do 10.30 sati, vraćala se u stan i radila svoj posao i vraćala se kući u 16.00, da bih renovirala do 21.00 - dodala je Betsi.

Kako kaže, uloženo je dosta novca, ali je u pitanju realan trošak kada se uporedi stanje kuće pre i nakon renoviranja.

- Zamka je u tome što ljudi misle da mogu kupiti kuću za 20.000 dolara i da je učine pogodnom za život za 50.000 dolara. To nije realno, morate pogledati vrednost cele kuće.

Betsi se sada nada da će nastaviti da radi na svom novom domu sa planovima za renoviranje kuhinje ovog leta nakon što je kuća procenjena na 202.000 dolara..

- Apsolutno je bolje kupiti staro i popraviti nego kupovati novo.

Betsi kaže da joj je kupovina oronule zgrade i to što je sama obavila veliki dela posla, omogućila da živi u svom domu iz snova - i preporučuje da i drugi učine isto.

- Bilo je to ludo vreme. Kada se osvrnem, ne mogu da verujem da sam mislila da je kupovina kuće koja se ruši bila dobra ideja tokom pandemije.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.