BRITANSKI OBAVEŠTAJCI VERUJU DA RUSIJA NEMA SNAGE ZA KOPNENU OFANZIVU: Imaju kritičan NEDOSTATAK?
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY, EPA-EFE/ROMAN PILIPEY, Profimedia, Twitter

rat u ukrajini

BRITANSKI OBAVEŠTAJCI VERUJU DA RUSIJA NEMA SNAGE ZA KOPNENU OFANZIVU: Imaju kritičan NEDOSTATAK?

Britanski obaveštajci su danas u svom dnevnom izveštaju na Tviteru naveli da u Donbasu, na istoku zemlje, ukrajinske snage nastavljaju da odbijaju pokušaje Rusije da zauzme elektranu Vuhlerska i da ruska artiljerija ostaje fokusirana na oblasti oko gradova Kramatorsk i Seversk

Objavljeno:

Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je da veruje da Rusija nema dovoljno raketa potrebnih za kopnenu ofanzivu u Ukrajini, čak i dok napreduje na Kramatorsk i Seversk, prenosi Gardijan.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

Britanski obaveštajci su danas u svom dnevnom izveštaju na Tviteru naveli da u Donbasu, na istoku zemlje, ukrajinske snage nastavljaju da odbijaju pokušaje Rusije da zauzme elektranu Vuhlerska i da ruska artiljerija ostaje fokusirana na oblasti oko gradova Kramatorsk i Seversk.

Rusija je povećala upotrebu raketa protivvazdušne odbrane za podršku kopnenim napadima, zbog kritičnog nedostatka namenskih raketa , saopštilo je ministarstvo, prenosi britanski list.

Navodi se i da su ruske snage rasporedile strateške sisteme protivvazdušne odbrane S-300 i S-400, konstruisane da obaraju avione i rakete na velikim daljinama, u blizini Ukrajine još na početku invazije.

1 / 7 Foto: Profimedia

- Postoji velika šansa da ovo oružje promaši predviđene mete i izazove civilne žrtve jer projektili nisu optimizovani za ovu ulogu, a njihove posade imaju malo obuke za takve misije - naglasilo je britansko ministarstvo, navodi Gardijan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.