TRAMP KRENUO OZBILJNO: Po hitnom postupku se sastao sa šefovima MONSANTA I BAJERA!
Foto: Reuters

biće zanimljive 4 godine

TRAMP KRENUO OZBILJNO: Po hitnom postupku se sastao sa šefovima MONSANTA I BAJERA!

Direktori kompanija su tražili blagoslov za preuzimanje Monsanta od strane Bajera
Objavljeno: 14:47h

Generalni direktori kompanija Monsanto i Bajer sastali su se sa novoizabranim predsednikom SAD Donaldom Trampom, kako bi dobili njegov "blagoslov" u vezi sa preuzimanjem Monsanta od strane Bajera teškim 66 milijardi dolara.

Podsetimo, gigantska nemačka farmaceutska kompanija ugovorila je kupovinu lidera u proizvodnji hrane Monsanta prošlog septembra.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sastanak se odigrao u Trampovom privremenom sedištu u Menhetnu, nedugo pošto je Tramp objavio da će kontrolu nad njegovim biznisom poveriti sinovima, kako bi izbegao sukob interesa, dok je na funkciji predsednika.

Na sastanku, trojka se fokusirala na pitanja regulatornog odobrenja za posao veka koji su sklopili Bajer i Monsanto, koje izdaje američko Ministarstvo pravde, ali i odobrenja od strane EU.

- Danas su se Verner Bauman, generalni direktor Bajera i Hju Grant, generalni direktor Monsanta, sastali sa budućim predsednikom SAD Donaldom Trampom, i sastanak je bio uspešan. Razgovaralo se o pogledima na budućnost poljoprivredne industrije i potrebama za inovacijama - rekao je za Fox portparol Monsanta.

Bauman i Grant su plan o preuzimanju Monsanta Trampu predstavili kao inicijativu koja će u SAD dovesti još poslova.

Ako se preuzimanje desi, Bajer-Monsanto će imati 29 odsto globalnog tržišta semena, i četvrtinu globalnog tržišta pesticida.

Monsanto je postao poznat kao jedan od najvećih proizvođača pesticida, kao i genetski modifikovanih organizama (GMO), kontroverzne tehnologije kojom se proizvode velike količine biljne hrane po niskim cenama.

Donald Tramp još uvek nije nominovao osobu koja će u naredne 4 godine voditi američko ministarstvo poljoprivrede. Ovaj sektor je u BDP SAD 2015. godine učestvovao sa 985 milijardi dolara.

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.