PAZITE SAMO ŠTA SU ITALIJANI URADILI SA UVOZOM GASA: Nekima će se PODIĆI KOSA NA GLAVI!
ilustracija, Foto: Profimedia, Grad Vršac

nabavka energenata

PAZITE SAMO ŠTA SU ITALIJANI URADILI SA UVOZOM GASA: Nekima će se PODIĆI KOSA NA GLAVI!

Alžir je sada obećao dodatnih četiri milijarde kubnih metara pored ranije dogovorenih 21 milijardu kubnih metara gasa godišnje

Objavljeno:

Italija je dogovorila nove isporuke gasa iz Alžira u pokušaju da zadovolji svoje energetske potrebe od raznih dobavljača kako bi izbegla zavisnost od ruskog gasa nakon što je Moskva izvršila invaziju na Ukrajinu. Rusija je isporučivala Italiji 29 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

„Poslednjih meseci Alžir je postao glavni snabdevač za našu zemlju“, rekao je premijer Mario Dragi u Alžiru posle sastanka ministara dve vlade.

Italija je takođe zaključila sporazume sa Katarom i Azerbejdžanom

1 / 5 Foto: Profimedia

Alžir je sada obećao dodatnih četiri milijarde kubnih metara pored ranije dogovorenih 21 milijardu kubnih metara gasa godišnje.

Alžirski gas se isporučuje preko gasovoda Transmed, koji ide preko Sredozemnog mora do Sicilije. Italija je, između ostalih dobavljača, zaključila ugovore o snabdevanju gasom sa Katarom i Azerbejdžanom.

Gas nije jedino pitanje koje je bilo predmet razgovora između Italije i Alžira. Predsednik Alžira Abdelmadžid Tebune izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja još 15 sporazuma sa Italijom u oblasti obnovljive energije i borbe protiv korupcije.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.