PRVA TRAMPOVA KONFERENCIJA NAKON POBEDE: Ako me Putin simpatiše to je prednost!
Foto: Printscreen/Youtube/ FOX 10 Phoenix

glavna tema razgovora biće...

PRVA TRAMPOVA KONFERENCIJA NAKON POBEDE: Ako me Putin simpatiše to je prednost!

Ovo je njegovo prvo pojavljivanje u medijima nakon proglašenja pobede 8. novembra
Objavljeno: 18:33h

Donald Tramp, novoizabrani predsednik SAD održava danas konferenciju za novinare, prvu nakon šest meseci, kako bi najavio povlačenje iz biznisa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pretpostavlja se da će glavna tema razgovora sa novinarima biti Rusija.

Inauguracija Donalda Trampa obaviće se 20. januara.

18:22 - Na završetku konferencije Tramp je rekao će sve zemlje poštovati SAD „daleko više nego u prošloj administraciji“.

18:21 - Izveštaj o navodom ruskom hakovanju nije bio vredan papira na kojem je napisan.

18:18 - Moji sinovi Don i Erik vodiće kompaniju za mene. Oni će to raditi profesionalno i neće se konsultovati sa mnom o upravljanju.

18:16 - Tramp je rekao da veruje da su obaveštajne agencije od vitalnog značaja. „U narednih 90 dana obaveštajni zvaničnici će doći kod mene sa izveštajem o hakovanju“, najavio je Tramp. On je istakao da će izveštaj biti na odbrani od hakovanja. „SAD su svi hakovali. I Rusija i Kina... Svi“, naglasio je Tramp.

18:14 - Američki novinar pokušao je da postavi pitanje. „Ne dam vam priliku da postavite pitanje, vi objavljujete lažne vesti“, odgovorio je Tramp. On je dodao da će razgovarati samo sa „iskrenim novinarima“. 18:09 - Izgradićemo zid i Meksiko će nam platiti za to SAD će zaista izgraditi zid na meksičkoj granici. Ne želimo da sačekamo godinu ili godinu i po dana da se to uradi. Počećemo izgradnju, a Meksiko će nam refundirati ili putem poreza ili plaćanjem.

18:06 - O zdravstvu: Potpuna propast

Jedan novinar upitao je Trampa šta namerava da učini o zaštiti pacijenata i zakonu o pristupačnom zdravstvu, koji se popularno naziva „Obamaker“. Tramp je odgovorio da „bi bilo lakše pustiti da se zakon o zdravstvu uruši 2017.“ On je dodao da njegova administracija planira da „ukine i suštinski istovremeno zameni Obamaker“. „Mi ćemo ukinuti i zameniti i usvojićemo ovaj zakon“, rekao je Tramp. „Obamaker je problem demokrata“.

18:00 - Komentarišući svog kandidata za državnog sekretara Reksa Tilersona koji je danas govorio pred Senatom, Tramp ga je pohvalio zbog njegovog iskustva u biznisu.

17:56 - Imamo odličan tim, jedan od najboljih u ovoj zemlji.

17:55 - Tramp se povlači iz svog biznisa Trampov advokat rekla je da Tramp ne želi da bude ikakve sumnje da će se povući iz svog biznisa. Ona je rekla će Trampove investicije i poslovna sredstva u Trampovoj organizaciji biti preneta u fond pre 20. januara. Advokat je naglasila da neće biti novih međunarodnih ugovora za vreme Trampovog mandata.

17:47 - Nemam poslovne veze sa Rusijom.

Zar neko zaista misli da bi Klintonova bila čvršća prema Putinu od mene?

17:44 - Nadam se da ću se „dobro slagati" s Putinom.

17:43 - Ne znam da li su obaveštajne službe bile umešane u to što je objavljena informacija da je protiv mene sakupljen kompromitujući materijal. „Možda je to bila obaveštajna služba, a možda nije - ko zna“, rekao je Tramp i dodao da ako su te službe umešane u pomenute publikacije biće to „mrlja“ na njihovoj reputaciji.

17:41 - Rusija može da nam pomogne da se borimo protiv DAEŠ-a.

17: 40 - Mogao bih da vodim kompaniju i državu u isto vreme i verujem da sam jedini čovek na svetu koji je sposoban za tako nešto, ali neću.

17:39 - Odgovarajući na pitanje da li veruje da će se slagati sa predsednikom Putinom, Tramp je rekao da ne zna, ali da je prednost ukoliko ga Putin simpatiše.

17:38 - Ako me Putin simpatiše to je prednost

foto: AP

17:34 - Ova administracija je stvorila DAEŠ.

17:33 - O navodnom ruskom hakovanju „Bolesni ljudi su sastavili izveštaj“. „Izveštaj nije trebalo da bude objavljen", a DNC je bio „otvoren za hakovanje“.

17:29 - Tramp kaže da izrada aviona F-35 „kasni i stvara u budžetu trošak od nekoliko milijardi dolara ". 17:26 Trampova porodica prisutna je na konferenciji za medije.

17:25 - Pojavio se i sam Donald Tramp koji se zahvalio nekim svojim saradnicima.

- Dobro je biti sa vama - naglasio je Tramp na početku govora nagovestivši da je prestao da govori na konferencijama usled brojnih lažnih vesti koje su se pojavljivale.

17:17 - Okupljenim novinarima najpre se obratio novi potpredsednik SAD Majk Pens

- Počastvovan sam što ću obavljati funkciju potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država i što ću stajati rame uz rame sa predsednikom koji će ponovo učiniti Ameriku velikom - rekao je Pens i zaradio aplauz prisutnih.

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.