NOVA PREPUCAVANJA NA RELACIJI SEVERNE KOREJE I UKRAJINE: Evo šta je upravo SAOPŠTENO, tenzije RASTU!
Kim Džong Un, Foto: Profimedia

NEMAJU PRVO!

NOVA PREPUCAVANJA NA RELACIJI SEVERNE KOREJE I UKRAJINE: Evo šta je upravo SAOPŠTENO, tenzije RASTU!

Ukrajina je nakon tog poteza prekinula diplomatske odnose sa Severnom Korejom, ocenivši ga kao pokušaj podrivanja njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta

Objavljeno: 11:49h

Ukrajina nema pravo da pokreće pitanje suvereniteta nakon što se pridružila „nepravednim i nezakonitim“ akcijama Sjedinjenih Američkih Država, koje su narušile suverenitet Severne Koreje, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

"Ukrajina nema pravo da postavlja pitanje ili da osporava naš suverenitet nakon što se pokazala nepravednom i nepravičnom kada se aktivno pridružila nezakonitoj i neprijateljskoj politici SAD. Nastavićemo da jačamo i razvijamo prijateljstvo i saradnju sa svim državama koje poštuju naš suverenitet i blagonaklono se prema nama odnose na principima ravnopravnosti, nemešanja u unutrašnje stvari i međusobnog poštovanja“, saopštilo je severnokorejsko ministarstvo, prenosi Rojters.

Državni mediji Severne Koreje objavili su saopštenje ministarstva nakon što je ta zemlja zvanično priznala samoproglašene Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, koje Rusija tretira kao nezavisne države, prenosi Rojters.

1 / 4 Foto: Profimedia

Ukrajina je nakon tog poteza prekinula diplomatske odnose sa Severnom Korejom, ocenivši ga kao pokušaj podrivanja njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.