ZAVRŠENA OBDUKCIJA DEČAKA (6) KOJI JE NASTRADAO U EGIPTU! 1 misterija JOŠ nije razrešena
Ilustracija, Foto: Google Earth, EPA-EFE/MOHAMED HOSSAM, EPA-EFE/KHALED ELFIQI

misterija

ZAVRŠENA OBDUKCIJA DEČAKA (6) KOJI JE NASTRADAO U EGIPTU! 1 misterija JOŠ nije razrešena

Dečakov otac Antonio Mirabile takođe se vratio u Italiju u veoma teškom stanju, koje se otada poboljšalo

Objavljeno:

U sredu je u Italiji urađena obdukcija tela Andrea Mirabilea (6), dečaka koji je umro 2. jula tokom letovanja sa roditeljima u egipatskom Šarm el Šeiku.

Prve provere koje su izvršili konsultant javnog tužilaštva Stefanija Zerbo i onaj koga je odredila porodica Paolo Prokačijanti očigledno nisu bile dovoljne da se razjasne uzroci smrti.

Bili su potrebni histološki i pre svega toksikološki testovi - koji će stići za nekoliko meseci - da bi se razumelo šta se zapravo desilo sa mališanom.

Tužilac Marcija Sabela i zamenik Bruno Brucoli otvorili su dosije o tom pitanju, nakon žalbe koju je podnela porodica deteta, uz pomoć advokata Alesandra Gravantea. Juče je odobreno i vraćanje tela porodici, ali datum sahrane još uvek nije poznat.

Glavne hipoteze su trovanje hranom, ali nije isključeno ni da je otrovan. Prva mogućnost nije u potpunosti ubedljiva jer bi dečak i njegovi roditelji bili jedini koji su se osećali loše u rizortu dok su bili na odmoru.

Njihov advokat spekuliše da je to možda zbog toga što su tog dana naručili hranu iz jelovnika, a nisu jeli ono što je bilo na švedskom stolu.

Egipat
foto: Printscreen/Društvene mreže

Prva obdukcija dečaka već je urađena u Egiptu, a rezultati ove istrage biće takođe važni forenzičkim doktorima u Palermu, čim budu preneti italijanskim istražiteljima.

Italijanski medij Palermo today piše da je takođe važno da je dečak vraćen na Siciliju sa svim organima, kako bi se uradili potrebni testovi.

Jedina stvar koja nedostaje je želudačni sadržaj (ono što je dečak imao u stomaku u vreme smrti), što je element koji je takođe važan kako bi se otkio uzrok smrti. Taj sadržaj je u rukama egipatskih doktora, koji ga ispituju.

Dečakov otac Antonio Mirabile takođe se vratio u Italiju u veoma teškom stanju, koje se otada poboljšalo.

1 / 7 Foto: Printscreen/Društvene mreže

- Porodica se zahvaljuje svima koji su molitvama iskazali naklonost i bliskost i mole za tišinu i poštovanje njihovog bola - navodi se u dopisu advokatske kancelarije koja pomaže roditeljima deteta.

Bonus video:

55:45

REDAKCIJA 14.07.2022. 1.DEO

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.