NEMAČKA NEĆE IMATI MILOSTI PREMA BRITANCIMA: Najavljen najoštriji kurs prema Bregzitu!
Foto: Reuters

Šamar Londonu

NEMAČKA NEĆE IMATI MILOSTI PREMA BRITANCIMA: Najavljen najoštriji kurs prema Bregzitu!

Predsednik Federacije poslodavaca Diter Kempf rekao da se Evropa neće saginjati pred zahtevima Britanaca
Objavljeno:

Diter Kempf, vodeći nemački industrijalac i novi predsednik Federacije poslodavaca (BDI), upozorio je Veliku Britaniju da ne treba da očekuje omekšavanje stava Berlina, kad je reč o stavu Nemačke prema izlasku ostrva iz EU (Bregzit), piše Fajnenšel Tajms.

Kempf, koji je ovog meseca postao novi predsednik BDI, rekao je da nema šanse da se Evropa prilagodi britanskim zahtevima, kad je reč o kontroli imigracije, rekavši da 4 slobode EU, uključujući i slobodu kretanja, "ne smeju biti ugrožene".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Njegova izjava gasi svaku nadu onih u Britaniji koji su za "mekani" Bregzit, da bi nemački industrijalci mogli da izvrše pritisak na kancelarku Merkel kako bi ona zauzela fleksibilniji stav i zaštitila poslovne veze nemačkih i britanskih kompanije. Po njihovom planu (koji je sada izgleda propao), Britanija bi mogla da zadrži pravo da kombinuje kontrolu migracije sa pristupom jedinstvenom tržištu.

foto: Profimedia/Reuters

- U evropskoj porodici, svi moramo deliti gorku realnost, posle referenduma o Bregzitu. Za političare u Briselu i Berlinu mora postojati jedan moto - održati Evropu na okupu i učiniti je jačom. Četiri osnovne slobode EU su fundamentalne - ne sme biti granica za robu, usluge, kapital i radnike - rekao je Kempf.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.