NAJNOVIJA POMOĆ ZA UKRAJINU: Meri se u MILIJARDAMA, EVO ODAKLE DOLAZI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NOVA TURA POMOĆI

NAJNOVIJA POMOĆ ZA UKRAJINU: Meri se u MILIJARDAMA, EVO ODAKLE DOLAZI!

"Taj novac nije samo još jedna finansijska pomoć, to je investicija koja nas približava pobedi", naveo je Lijaško u saopštenju

Objavljeno:

Ukrajina će dobiti još 1,7 milijardi dolara (1,6 milijardi evra) pomoći od vlade SAD i Svetske banke, kako bi isplatila svoje zdravstvene radnike i obezbedila druge osnovne usluge građanima.

Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID) saopštila je da agencija, ministarstvo finansija SAD i Svetska banka žele da ublaže akutni deficit u budžetu koji je izazvala ruska invazija na Ukrajinu.

Ministar zdravstva Ukrajine Viktor Lijaško izjavio je da plaćanje zdravstvenih radnika u Ukrajini svakog meseca postaje sve teže "zbog izuzetno velikog opterećenja u ratu".

1 / 4 Foto: Profimedia

"Taj novac nije samo još jedna finansijska pomoć, to je investicija koja nas približava pobedi", naveo je Lijaško u saopštenju.

USAID je do sada vladi Ukrajine dao četiri milijarde dolara (3,9 milijardi evra) budžetske podrške, za snabdevanje bolnica i škola gasom i električnom energijom, dopremanje humanitarne pomoći građanima i za plate učitelja i državnih službenika.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.