PRONAĐEN NAKON 17 SATI POTRAGE: Ipak, nije kraj drame u Grčkoj
Ilustracija, Foto: Profimedia

ne odustaju!

PRONAĐEN NAKON 17 SATI POTRAGE: Ipak, nije kraj drame u Grčkoj

Spacioci tragaju u lošim vremenskim uslovima uz jak vetar jačine do šest bofora (preko 40 kilometara na sat), a u akciji učestvuju helikopter grčke vojske, dva broda obalske straže i privatni brodovi

Objavljeno:

Jedan od dvojice Makedonaca koji su nestali u uzburkanom moru kod Posidija u Grčkoj pronađen je danas živ posle 17 sati potrage i relativno je dobrog zdravlja, potvrdila je grčka obalska straža.

Kako je javila skopska agencija MIA, reč je o 30-godišnjem državljaninu Severne Makedonije, kojeg je posle više od 17 sati nestanka pronašao teretni brod koji je plovio u blizini u morskom području jugozapadno od Kasandre.

Agencija Makfaks precizira da je tog mladića oko podneva pronašao teretni brod koji plovi pod zastavom Gibraltara i da spasioci nastavljaju potragu za trećom nestalom osobom.Akcija spasavanja počela je juče oko 19 časova po lokalnom vremenu, nakon što su trojica prijatelja, starih 25, 28 i 30 godina, na plaži Miti u Posidiju a Halkidikiju, ušli u more, ali su ih, zbog lošeg vremena verovatno povukle struje i talasi.

Jedan od njih, 25-godišnjak iz ; Severne Makedonije je ubrzo spasen i u dobrom je stanju, dok noćna potraga za dvojicom nestalih nije davala rezultate. ;Potraga je nastavljena rano jutros na moru, na obali i iz vazduha.

1 / 3 Foto: Profimedia

Spacioci tragaju u lošim vremenskim uslovima uz jak vetar jačine do šest bofora (preko 40 kilometara na sat), a u akciji učestvuju helikopter grčke vojske, dva broda obalske straže i privatni brodovi.

Prema loklanim medijima, jedan od trojice prijatelja imao je rođendan i došli su na Halkidiki da proslave, a u nekom trenutku su ušli u more da se kupaju, ne obazirući se na jak vetar i talase.

Neki od prisutnih na plaži primetili su da kupača nema i odmah obavestili obalsku službu, nakon čega je počela akcija spasavanja.

Gradonačelnica Kasandre Anastasija Halkija objasnila je grčkim medijima da je ta plaža veoma opasna za kupanje, jer ima morskih struja i velikih talasa.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.