NOVI SKANDAL BREJVIKA: Nacistički pozdrav u sudnici! (FOTO)
Foto: Reuters

OSUĐEN ZA TERORIZAM

NOVI SKANDAL BREJVIKA: Nacistički pozdrav u sudnici! (FOTO)

On je na prethodnom suđenju u Skijenu rekao da vlada pokušava da ga ubije držeći ga u izolaciji, ali da mu je nacistička ideologija pomogla da preživi
Objavljeno:

Norveški masovni ubica Anders Brejvik (37), koji je ubio 77 osoba u Oslu 2011. godine izveo je nacistički pozdrav dok je ulazio u sudnicu u zatvoru gde počinje postupak po njegovoj žalbi da su mu prekršena ljudska prava.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Obučen u crno odelo, bradati Brejvik se kratko zagledao u novinare dok je izvodio pozdrav.

KAO U DINASTIJI: Trampov zet biće savetnik u Beloj kući!

Norveška se žalila na presudu suda u Oslu iz aprila prošle godine prema kojoj su prekršena ljudska prava u slučaju Brejvika koji je od od presude za ubistva i terorizam skoro u potpunoj izolaciji.

Brejvik (37), koji je 2011. ubio 77 osoba, tužio je norvešku vladu zbog "nehumanih uslova" u zatvoru i kršenja Evropske konvencije o ljudskim pravima.

foto: Reuters

On je na prethodnom suđenju u Skijenu rekao da vlada pokušava da ga ubije držeći ga u izolaciji, ali da mu je nacistička ideologija pomogla da preživi. I na jednom ročištu prošle godine uputio je nacistički pozdrav.

Osudjen je za terorizam i masovno ubistvo na maksimalnu kaznu od 21 godine zatvora, a kazna može biti produžena dokle god se bude smatrao pretnjom po društvo, što će verovatno biti do kraja njegovog života.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.