KAO U DINASTIJI: Trampov zet biće savetnik u Beloj kući!
Foto: Reuters

daleko će dogurati

KAO U DINASTIJI: Trampov zet biće savetnik u Beloj kući!

Nije imao iskustva u politici pre nego što se uključio u predizbornu kampanju i najmlađi je na listi saradnika koji će pomoći Trampu u vođenju zemlje
Objavljeno:

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp je potvrdio imenovanje svog zeta Džareda Kušnera za višeg savetnika u Beloj kući.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kušner, koji se odrekao plate dok je na toj dužnosti, bio je "savetnik od poverenja tokom kampanje i perioda tranzicije i ponosan sam da ima i ključnu ulogu u mojoj administraciji", saopštio je u ponedeljak uveče Tramp i tako potvrdio vest koju su nekoliko sati ranije objavili američki mediji.

TRAMPOV PREOKRET: Budući predsednik SAD sad priznao - Rusi stoje iza HAKOVANJA HILARI KLINTON! (FOTO)

Mladi biznismen, koji će 36 godina napuniti u nedelju, suprug je Trampove kćerke Ivanke sa kojom ima troje dece. Nije imao iskustva u politici pre nego što se uključio u predizbornu kampanju i najmlađi je na listi saradnika koji će pomoći Trampu u vođenju zemlje.

foto: Fonetap

Ortodoksni je jevrejin čija je porodica bliža konkurentskoj, Demokratskoj stranci. U odbranu republikanca Trampa je stao 2015, kada su se pojavili antisemitski komentari na društvenim mrežama među Trampovim pristalicama tvrdeći da njegov tast nije ni "antisemita ni rasista".

foto: Reuters

Mediji su pisali i da je Kušner, direktor porodične fondacije koja je davala dobrotvorne donacije jevrejskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali, mogući izaslanik za Bliski istok u administraciji novoizabranog predsednika Trampa. Demokrate su apelovale da se razmotri imenovanje Kušnera za savetnika optužujući Trampa za nepotizam i sukob interesa. Donald Tramp će danas održati prvu konferenciju za novinare posle izbora za predsednika.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.